Bajnokok, MK-ezüstérmesek, BL-bronzérmesek

2023.06.05. 20:24

A szurkolók felköszöntötték az Audi-ETO-t - fotók

Több száz szurkoló várta az Audi-arénában a magyar bajnok, Magyar Kupa-ezüstérmes és Bajnokok Ligája-bronzérmes csapatot, hogy köszöntsék őket a szezon lezárultával.

Szabó Gábor

Ana Gros egy fiatal szurkolóval.

Fotó: Nagy Gábor

A játékosok, akárcsak a tétmérkőzéseken, az AC/DC Thunderstruck című számára vonultak be. Ezúttal jóval komótosabban érkeztek a pálya közepén felállított színpadra.

A távozó csapatkapitány Anne Mette Hansen kezdte a beszédek sorát: „Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan eljöttetek most is, köszönjük a szurkolásotokat. Mindent megtettünk, hogy megnyerjük a nagy trófeákat, ez nem sikerült, de örülünk, hogy végig mellettünk álltak a drukkereink.”

Ambros Martín vezetőedző, aki szintén távozik Győrből, így nyilatkozott: 

BL-arannyal szerettünk volna most idejönni, mindent megtettünk ezért. Azt ígértem, visszahozom Győrbe a BL-trófeát, de mivel nem sikerült, ezért elnézést kérek. Ennek a csapatnak jövőre is szükség lesz a szurkolók támogatására. Még egyszer nagyon sajnálom, köszönöm szépen, hogy mellettünk álltatok és nagyon szeretlek benneteket.

Endrődi Péter, az ETO ügyvezetője a következőket mondta: „A hétvége sajnos a hangomat megsínylette. Először is szeretnék én is köszönetet szurkolóinknak. Hosszú és fárasztó szezon volt, de ez az este nem az elemzésé, hanem a köszöneté. Köszönjük, hogy minden helyszínen, legyen az belföldön vagy akár Törökország, ott voltatok velünk. Szavakban nem leírható, mennyit jelent ez a csapatnak. Álmodj, küzd és győzz – ez a hármas jelszó. Azt terveztük, hogy a bajnoki serleg mellé a BL-serleget is letesszük. Veletek együtt küzdöttünk ezért, sajnos az elődöntőben kikaptunk, de a bronzmeccsen sikerrel tudtunk búcsúzni a szezontól, ami fontos volt a csapatnak, a játékosok lelkének. Szeretnék sok sikert kívánni a távozó játékosoknak, Anne Mette Hansennek, Faluvégi Dorottyának, Jelena Despotovicnak, Ogonovszky Eszternek, Győri Alexának. Elmondhatatlanul hálás vagyok Amandine Leynaud-nak, aki a legnehezebb helyzetben segített ki bennünket. Devecseri Ádám és Csernák Edina fizikoterapeutának, Kimmel Markus videósnak is kijár a köszönet, és végül, de nem utolsósorban edzőinknek, Raph Tervelnek és persze Ambros Martínnak. Ambrostól ebben a másfél évben sokat tanultam. Egyet ígérhetek, soha nem felejtem el. Sok sikert kívánok a spanyol válogatott kispadján. A következő szezonra azt ígérem, hogy küzdeni és győzni fogunk.”

Ambros Martín vette vissza a szót: „Elfelejtettem az előbb elmondani, hogy ugyanúgy buzdítsátok az új stábot is, ahogyan felénk is bizalommal voltatok. Tudjátok, hogy egy szigetről származom, ahol volt egy szigorú szabály: zöld-fehérbe kellett öltözni. Az utolsó napomon itt Győrben is így teszek a tiszteletetekre. Hajrá, ETO! Hajrá, Győr!”

Szeles Szabolcs, Győr alpolgármestere köszöntötte a várostól a csapatot: „Mi, akik itt vagyunk, tudjuk, az ETO nem élet és halál kérdése, hanem sokkal több annál. Érzelmes éven, szezonon vagyunk túl. Olyan volt, mint a Final Four, benne volt minden, ami a hétvégén is. Három éremmel zárta a csapat a szezont, de ennél is lényegesebb, hogy az ETO évről évre ott van a legjobbak között. A város mindig a csapat mellett állt, ezt szeretnénk most is kifejezni. A támogatóknak is köszönjük a segítségét, de a legnagyobb tisztelet és elismerés a szurkolóknak jár. A következő szezonra sok sikert kívánunk. Ne felejtse senki, együtt ETO vagyunk, szerteszét gyengeség!”

Az ajándékokat Szeles Szabolcs és Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos adta át a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában