Nagy álom vált valóra

2023.06.09. 20:35

Átadták a 250 millióból épült Vásárcsarnokot Nagyszentjánoson - képek

Nagy álom vált valóra pénteken Nagyszentjánoson. Végre átadták és szélesre nyitották a helyi vásárcsarnokot, amit a Győr-Moson-Sopron vármegyei területfejlesztési keretből építettek a településen.

Simon Roberta

Fotó: Krizsán Csaba

A vármegyei közgyűlés által eredetileg megszavazott 120 millió forintos támogatást Magyarország Kormánya további 130 millió forinttal egészítette ki, így épülhetett fel a nagyszentjánosi vásárcsarnok, amely egyben közösségi térként is funkcionál.

Reggeltől vásározók, termelők és kézművesek lepték el az új csarnokot. Állandó tojás árusítás lesz a Farm Tojás Kft. jóvoltából a hétköznapokon, de válogathatnak a Kulcsár hús finomságai közül is. Kántor Sándor a zöldséghámozó rejtelmeibe vezette be az érdeklődőket pénteken. Gyönyörű ásvány ékszerek, lakásdekorációk, illatos szappanok, édesség és kávé kínálat, palánták, virágok is fogadták az első vásárlókat. A piacról a méhészeti termékeket, mentás, levendulás méz, saját készítésű savanyúság, szörp, befőtt és lekvár sem hiányozhatott.

Az ünnepélyes átadóra délután került sor. Beszédet mondott Kara Ákos országgyűlési képviselő, Németh Zoltán a vármegyei közgyűlés elnöke és Friderics Cecília polgármester. Az épületet dr. Maróti Gábor plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában