Új állatok érkeznek a fővárosi állatkertbe, a jegesmedvét viszont utoljára láthatjuk

programajánló szibériai tigris Fővárosi Állat- és Növénykert zsiráf
Változatos programkínálat, új állatok, többek között barnamedvék, hím tigris és zsiráfbika, valamint megújult bemutatóhelyek várják az érdeklődőket a budapesti állatkert idei, 2024-es szezonjában.

A Fővárosi Állat- és Növénykert a leglátogatottabb kulturális intézmény és turisztikai attrakció az országban. Több mint 1,1 millió látogató volt kíváncsi az Állatkert látnivalóira és programjaira 2023-ban. Sós Endre, az intézmény természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy 2024-ben is újdonságokkal várják a vendégeket. A közelmúltban rendbehozták az óriásvidráknak otthont adó épületet, és megnagyobbították az ázsiai vadkutyák kifutóját, a munkálatok a napokban fejeződtek be.

A húsvétra is készülnek, hétvégén naponta kilenc látványetetéssel és állatbemutatóval, valamint kézműveskedéssel és tojásvadászattal várják a családokat. 

Aprilis 21-ig tart a tavaszi lampionvarázs elnevezésű program, április 22. és 26. között pedig fenntarthatósági témahét lesz az intézményben. Május végén biodiverzitás témahetet szerveznek, kitekintéssel Vietnam élővilágára; májustól pedig kulisszák mögötti, esti sétákra is invitálják a látogatókat. Nyáron ismét lesz Zoo Tábor, valamint a hátrányos helyzetű családok számára meghirdetett VakációZoo tábor is. Augusztusban külön rendezvénnyel ünneplik meg az Állatkert születésnapját, szeptemberben pedig megtartják a Kutatók éjszakáját és az Állatvédelmi témahetet.

A tavaszi időszakban több fontos állatszállításra is sor került, valamint az elkövetkező hetekben továbbiak is várhatók: az egyik legjelentősebb változás lesz Lloyd, a jegesmedve elutazása, helyére barnamedvék fognak kerülni, mely faj az elmúlt években hiányzott az Állatkertből. A jegesmedve tartását szünetelteti az intézmény.

A közelmúltban elutazott állatok között van Igor, a hím rozsomák, mely állat helyett egy másik hímet várnak a továbbra is Budapesten látható nőstény állat, Tuija mellé. A tervek szerint a közeli jövőben egy új zsiráfbika érkezik majd a meglévő nőstények mellé. Ezekre az állatszállításokra a szóban forgó fajok további szaporítása érdekében, az európai állatkerti tenyészprogram keretében kerül sor.

A zsiráfok nyelve rendkívül hosszú, mintegy 45 centiméteres. Ha szerencséd van, etetéskor téged is megnyal vele!
Új zsiráfbika érkezik majd a meglévő nőstények mellé.
Forrás: Life.hu

A már megérkezett nőstény szibériai tigris, Agnes mellé az Állatkert elkövetkező hetekben egy hím állatot is be fog szerezni. A cél az, hogy az új tenyészpárnak idővel utódai is szülessenek.

Nemcsak az állatok, hanem a növények bemutatása terén is újdonságokra számíthat a közönség. Egy új, pozsgás növényeket bemutató üvegház, valamint a Japánkert dombjának oldalán egy teraszos teaültetvény kialakításán jelenleg is dolgoznak az Állatkert kertészei.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.