Péter B. Árpád/zaol.hu | 2022.09.25. 10:00
Kétnapos Tündérrózsa FolkFeszt Hévízen
A fesztivál mintegy 100, hévízi és gyenesdiási ifjú táncos felvonulásával kezdődött péntek délután, amely után egymást váltották a színpadon az iskolai csoportok, illetve a népi együttesek, kora este pedig az Üstökös kompánia fellépését követően a Gyenes és a Nagyváthy néptáncegyüttes fergeteges gálája zárta a napot.

 

Délután a legkisebbek műsora kápráztatta el a közönsége
Fotó: Péter B. Árpád/zaol.hu

Miklós Beatrix fő szervező, a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. igazgatóhelyettese azt mondta, minden követ megmozgatott, hogy e találkozó megvalósuljon, „mert a néptánc a kultúra része, s fontos tudnunk: a generációkon átívelő műveltség öröklődik”. Hozzátette, ha valaki gyerekként megismerkedik a kultúra ezen szegmensével, akkor felnőttként is a barátja lesz.

Ifjú táncosok felvonulásával kezdődött a fesztivál a sétálóutcában Fotó: Péter B. Árpád/zaol.hu

A Tündérrózsa FolkFeszt színpadi megjelenési lehetőséget kínál a gyerekeknek, mert ez és a fellépést követő taps adja a visszaigazolást számukra, hangsúlyozta Miklós Beatrix, aki szerint a néptánc azért is fontos, „mert ez a világon az egyik legfontosabb megjelenési formája egy nemzetnek”.

 

 

A péntek délután fellépett fiatalokat (is) oktató, három évtizede e műfajhoz kötődő Tarjányi Sándor, a Gyenes Néptánc Együttes vezetője elárulta: intenzíven, a kisebbek heti két, a nagyobbak négy órában tanulnak táncolni, emellett három környékbeli óvodában is foglalkozik gyerekekkel.

 

Hévízre tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Péter B. Árpád/zaol.hu

 



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva