Kovács Erika / veol.hu | 2022.10.01. 08:00
Egész évben hófánkozhatsz és síelhetsz Balatonfüreden
Fedett teniszpályák, terepkerékpár-élménypálya, 800 méteres, gumiborítású, illetve rekortános futópálya, egész évben használható, műanyag oktató sípálya és hófánkpálya, görkorcsolyapálya, szabadtéri edzőpark, játszóterek várnak majd az új komplexumban.

Hófánkpálya télen-nyáron

Mintegy 631 millió forintból, Forrás Sportpark elnevezéssel az egész országban egyedülálló sportközpontot hoznak létre Balatonfüreden, egyebek mellett egész évben használható sí- és hófánkpályával, hangzott el a helyszíni tájékoztatón, a Nagyfenyődűlő utcában pénteken.

A beruházásról Gajdos Attila projektmenedzser, Harangvölgyi András és Kelemen Zoltán szakmai vezetők beszéltek. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, konzorciumi formában megvalósuló projekt százszázalékos támogatottságú, összköltsége a három konzorciumi tagra – a Magyar Turisztikai Ügynökségre, a Holnapocska Alapítványra és az önkormányzatra – vonatkoztatva több mint 960 millió forint. Ebből a Balatonfüredet érintő támogatás összege csaknem 631 millió forint.

A helyi önkormányzat a város nyugati részén hozza létre a szabadidőparkot, ami az egész családnak sportolási lehetőséget és kikapcsolódást nyújt majd.
A Forrás Sportparkban fedett teniszpályák, terepkerékpár-élménypálya, 800 méteres, gumiborítású, illetve rekortános futópálya, egész évben használható, műanyag oktató sípálya és hófánkpálya, görkorcsolyapálya, szabadtéri edzőpark, játszóterek kialakítása valósul meg.
A projekt része az úgynevezett Tündérkert közpark kialakítása, aminek keretében közel háromszáz őshonos gyümölcsfát telepítenek, és tűzrakó helyeket alakítanak ki. A fejlesztés rendkívüli előnye, hogy egész évben lehetőséget nyújt a turistáknak, családoknak az aktív kikapcsolódásra, egészségmegőrzésre.

Egyedülálló sportközpontot építenek Balatonfüreden
Forrás: balatonfüred.hu/Martinovics Tibor

A Forrás Sportpark a négy évszakos projektelemeknek köszönhetően az időjárástól függetlenül biztosít aktív turisztikai kikapcsolódást, közösségi sportolást. Az egy helyszínen megvalósuló, az egész országban egyedülálló projekt hozzájárul Balatonfüred további ismertségének növeléséhez, számos új, valamint továbbfejlesztett szolgáltatással bővül a turisztikai attrakciók kínálata. A projekt része a városban meglévő teniszlehetőségek bővítése is, az új teniszpályák szakmai vezetője Gálfi Tamás, a junior világbajnok Gálfi Dalma teniszező édesapja.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Forrás: veol.hu

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva