likeBalaton.hu | 2022.10.02. 07:00
Zenei élményeket ad a Hangjáték projekt
A népdalénekkörtől a pop-up kórusig, zeneovitól rocksuliig az amatőr zenélés széles palettáját kínálja a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa keretében elindult Hangjáték projekt.

A zenélés boldogabbá tesz – röviden ez a Hangjáték, a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében zajló széles körű zenei fejlesztési program üzenete. A helyi szakmai közösséggel közösen alkotott projekt céljai a korai zenei fejlesztés, a könnyűzenei oktatás, a zenei élményt adó foglalkozások és közösségi események rendezése.

Fotó: Hangjáték

 

A Hangjáték keretében Palya Bea énekesnő, Philipp György színházi rendező és karmester, valamint Tóth Árpád karnagy is azért érkezik Veszprémbe a közeljövőben, hogy interaktív foglalkozásaikon minél többen, akár előképzettség nélkül is megtapasztalják a zenélés örömét. A cél minden esetben ugyanaz: szélesíteni az aktívan zenélők közösségét, mondta el Nádasdy Fanni, a program szakmai vezetője.

Fotó: Hangjáték

 

A program honlapja a zene világnapja alkalmából indult el, valamint bekapcsolódtak a veszprémi hagyományos világnapi koncertbe is. A zene világnapját a megyeszékhelyen hosszú évek óta közös koncerttel ünneplik meg a helyi kórusok és együttesek. A Lovassy László Gimnázium tornacsarnokában tartott kétórás programban Franczia Dániel és Prejczer Kata mintegy negyedórás közös örömzenélésbe vonta be a közönséget: egy egyiptomi, többszólamú éneket tanítottak meg a résztvevőknek, amelyet ritmushangszerekkel kísértek a dobosok. A program keretében különböző zenei foglalkozásokat szerveznek: minden héten megtartják az örömdobolást és a gyermekeknek szóló ukulele-zeneovi programot, mondta Nádasdy Fanni.

Fotó: Hangjáték

A következő napokban is változatos programokkal készülnek: október 6-án, csütörtökön 17 órától a Jutasi KözTérben az ausztrál fúvós hangszert, a didzseridut ismerhetik és szólaltathatják meg az érdeklődők Jankovics Zoltán irányításával. A program során nemcsak a megszólaltatás módját sajátíthatják el a résztvevők, de érdekes információkkal és új ismeretekkel gazdagodhatnak a hangszer eredeti kulturális közegéről, történetéről és az itthoni didzseriduközösségről.

Fotó: Hangjáték

Október 8-án, szombaton 10 órától Molnár Emese énekes, dalszerző, a JaMese zenekar névadója és frontembere tart workshopot a Pannon KözTérben. Az ÉlményÉnek nevű workshopon kreatív, önreflexív énekes feladatokkal segíti a résztvevőket az önkifejezés útján.

Fotó: Hangjáték

Október 13-án, csütörtökön 17 órától a Hangvilla konferenciatermében Palya Bea énekesnő tart workshopot, míg október 29-én, szombaton 10 órától pop-up kórus alakul Tóth Árpád karnagy vezetésével. A foglalkozás résztvevői egy délelőtt alatt kórust alkotnak, és műhelymunkával egybekötve összeraknak egy-egy friss, népszerű dalt, amit meg is szólaltatnak. A Hangjáték projekt minden programja ingyenes, de néhány rendezvényen a részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

Fotó: Hangjáték

 

Veszprémbe tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: hangjatek.hu
Nyitókép: Hangjáték

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva