Szaniszló Hajnalka | 2023.02.07. 10:00
Kvíz: Mennyit tudsz a balatonfüredi Tagore-sétányról?
Kvízünk ezen a héten a balatonfüredi Tagore-sétánnyal kapcsolatban hív játékos fejtörőre.

Ezen a héten a balatonfüredi Tagore-sétánnyal kapcsolatban tesztelheted ismereteidet. Hajrá!

 

1/5

Szebeni István, a Tények műsorvezetője szerint sokkal több magyar hírességről kellene elnevezni hazánkban utakat, hidakat, sétányokat. A Tagore-sétány kapcsán is volt egy név-javaslata pár évvel ezelőtt. Melyik hírességről neveznél el a sétányt a tévés?

Fotó: TV2 hivatalos
2/5

Melyik híres vitorlásverseny ideje alatt nyílt óriásfotó-kiállítás a Tagore-sétányon a balatoni hajókról készült képekből?

Fotó: Böröczky Bulcsú
3/5

Az indiai költő-filozófus-tanító (akiről a sétányt is elnevezték), Rabindranath Tagore 1926-ban egy, mára óriássá nőtt fát ültetett Balatonfüreden. Milyen fajta fáról van szó?

Fotó: szabadfold.hu
4/5

Az 1920-as években Tagore indiai költő hosszabb időt töltött a balatonfüredi szanatóriumban Korányi Sándor professzor felügyelete alatt. Milyen panaszai voltak az irodalmárnak?

5/5

Minden év nyarán megrendezik a Tagorén a Balatonfüredi Borheteket. A rendezvényen kiállítóként nem akárki vehet részt. Mi a részvétel feltétele?

Fotó: Krausz Andrea
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: A balatonfüredi Tagore-sétány ősszel
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva