likeBalaton.hu | 2023.06.05. 09:00
Balatoni időjárás a június 5-i héten
A balatoni időjárás részletei a június 5-i héten.

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Nyárias, kellemes hőmérsékletű időre számíthatunk. A frontra érzékenyek kissé fellélegezhetnek, jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg.

 

 

Balatoni időjárás a június 5-i héten

Hétfő

A kezdeti napsütés után délnyugat felől egyre több felhő érkezik, és eleinte csak nyugaton, késő estétől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. A délkeleti, déli szél élénk lesz. 26 fok körüli értékeket mérhetünk.

Kedd

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és több hullámban várható eső, zápor, zivatar. Több helyen felhőszakadás is lehet kiadós mennyiségű csapadékkal. 20-27 fok közé esik vissza a hőmérséklet.

Szerda

A párás hajnalt követően délelőtt változóan felhős lesz az ég, majd délután ismét magasra törnek a gomolyfelhők, és több helyen törhet ki zivatar. 24-25 fok körül valószínű a maximum.

Csütörtök

Többórás napsütésre van kilátás, és már csak néhol fordulhat elő zápor, zivatar. Marad a mérsékelten meleg idő 25 fok körüli csúcsértékkel.

Péntek

Többórás napsütésre van kilátás, és már nem várható eső. Marad a mérsékelten meleg idő 25 fok körüli csúcsértékkel.

Szombat és vasárnap

Hétvégén csapaékos idő ígérkezik, 14-15 fok körüli hajnali és 23 fok körüli napi maximum hőmérsékletekkel. Dörgés és villámlás kíséri majd a zivatarokat.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: koponyeg.hu
Nyitókép: illusztráció/Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva