Újabb országok álltak Magyarország mellé az egyik legélesebb európai vitában

2024. március 18. 09:30

Szlovákia már eddig is támogatta a magyar álláspontot a befagyasztott orosz vagyon ügyében, ám mára Málta és Luxemburg is csatlakozott a szövetséghez.

2024. március 18. 09:30
null

Nyitókép: AFP/Frederick Florin

***

Magyarország és Szlovákia után már Málta és Luxemburg is ellenzi Ursula von der Leyen tervét – írja a Politico. A cikket a legtöbb orosz portál is szemlézte.

Az Európai Bizottság elnöke azt javasolta, hogy a befagyasztott orosz vagyonból származó nyereséget Ukrajna javára fordítsák, például abból vegyenek lőszert. Csakhogy a négy ország képviselői úgy vélik,

egy ilyen terv megvalósítása megnehezítené a tárgyalásokat az orosz eszközök felhasználásának lehetőségeiről.

A legnagyobb orosz állami vagyont kezelő értéktár korábban reményét fejezte ki, hogy a döntéshozók racionálisan gondolkodnak, mert ha nem, az teljesen alááshatja az euróba és általában Európába vetett bizalmat.

Ezt is ajánljuk a témában

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­­l­­á­­n­­y­o­k­­ ­v­­á­­r­­n­­a­k­­­ ­­r­á­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­.­­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
kar-6-alom
2024. március 19. 16:07
Több hátránya lenne az elkobzásnak, mint előnye. Az európai pénzintézetekbe ezek után a világon senki nem tenné a pénzét, mert az itt tartott anyagiak biztonsága a politikai vezetés "demokratikus" elképzeléseitől függene. Már így is rezeg a léc.
alenka
2024. március 19. 14:10
Minden ember rendelkezik némi vagyonnal, mit a sajátjának mondhat ... Forró sexy Kitty a kukijat, vagy punciját...az oroszok vagyona az övék, az én vagyonom az enyém. Senkinek nem áll jogában ettől semmilyen módon megfosztani. Az rablás. Ebben mi nem lehetünk cinkosok: éljen Magyarország, Szlovákia és Oroszország...meg a többi erre érdemes ország...
tapir32
2024. március 18. 20:20
„A genderideológia ma az egyik legveszélyesebb ideológiai gyarmatosítás” – fogalmazott Ferenc pápa Hogy miért veszélyes a genderideológia? Azért, mert összemossa a különbségeket a férfiak és a nők között. Az emberiség növekedését a különbségek feszültsége táplálja. A nemek közötti egyenlőség kérdése felhígítja a különbségeket, és a világot egyformává, unalmassá teszi, és ez ellentétes az emberi hivatással – folytatta az interjúban a katolikus egyházfő, hozzátéve, hogy az emberiség gazdagsága a különbségekben rejlik. Ferenc pápa kifejtette, azért beszél minderről, mert egyesek kissé naivak, és azt hiszik, hogy ez a haladás útja, és nem tesznek különbséget a szexuális sokféleség és aközött, ami már a nemek antropológiája. – Ez rendkívül veszélyes, mert megsemmisíti a különbségeket, és ez megsemmisíti az emberiséget, az emberiség gazdagságát, mind a személyes, mind a kulturális, mind a társadalmi különbségeket – részletezte.” Koren-Karczub Tímea Magyar Nemzet 2023. 03. 12.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!