Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megszólalt a gyártó: nem tűnik el a Balaton szelet a boltok polcairól

default user icon
MME
Az utóbbi időben nektek is feltűnhetett, hogy a boltok polcairól szinte teljesen eltűnt a Balaton szelet. Az már kiderült, hogy a készlethiányról az orosz-ukrán háború tehet, azt viszont eddig nem tudtuk, mikor kerül vissza - vagy egyáltalán visszakerül-e - a boltokba az egyik kedvenc csokink.

Eddig a Boci és a Balaton termékek gyártása Ukrajnában folyt, de a háborús konfliktus komoly ellátási problémákat okozott. A Nestlé Hungária Kft. akkor úgy nyilatkozott, teljes erőbedobással dolgoznak az ellátási gondok megoldásán.

A Nestlé gyára ugyanis a nyugat-ukrajnai Lvivben található, ami eddig szerencsére megúszta a támadásokat, ám a gyárban dolgozók biztonsága érdekében a leállásról, illetve bizonyos termékek korlátozásáról döntöttek. Ezt érezzük mi is a Balaton- és a Boci-portfóliók kapcsán is. Utóbbi gyártását a Nestlé csehországi gyárába, a Balaton szeletek fókuszát pedig a Lengyelországból származó Újhullám nevű portfólióra szervezték át.

A Magyar Nemzetnek most a gyártó arról számolt be, hogy hamarosan ismét tele lesznek a boltok polcai a Balaton szelettel. „Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a jelenlegi gyártási helyén néhány hónapon belül változatlan minőségben és ízvilágban újrainduljon a termelés. A márka egyéb termékeinek forgalmazása zavartalan.”

A lap továbbá megtudta, hogy a Boci csokoládék ezentúl a csehországi üzemből érkeznek, a most is elérhető Újhullám és a Balaton Bumm továbbra is Lengyelországban készül, a klasszikus Balaton gyártása pedig Lvivben marad. A termeléskiesés az ízvilágot nem érinti.

Ezek is érdekelhetnek

Friss