Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csirkemell igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan módon elkészíthető, ráadásul gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni. A hátránya viszont, hogy hamar kiszárad, így nem szabad sokáig hőkezelni. A következő trükktől viszont garantáltan omlós lesz a csirkemellből készült rántott hús is!
Tipp: Ha a sovány húsokat (csirke, pulyka, nyúl) panírozás előtt megkenjük olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
Próbáld ki a sajttal-sonkával töltött rántott csirkemell receptünket! Az elkészítés folyamatát lépésről lépésre adjuk meg, érdemes pontosan e szerint elkészíteni, és isteni finom lesz!
sajttal-sonkával Rántott csirkemell recept
Hozzávalók:
- 4 db csirkemellfilé
- só
- bors
- 15 dkg füstölt sonka
- 10 dkg sajt
- liszt
- 4 db tojás
- zsemlemorzsa
- olaj vagy zsír
Elkészítése:
1. A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük. Vékonyan bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd mindbe zsebet vágunk.
2. A sonkát és a sajtot felszeleteljük és minden zsebbe egy-egy darabot teszünk belőle. A nyílást hústűvel összetűzzük. A csirkemellet bepanírozzuk. Először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
3. Egy serpenyőbe olajat vagy zsírt hevítünk és a csirkemell mindkét oldalát szép pirosra sütjük.