Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Háziasszonyok vallottak: ezeket az ételeket is bepanírozzák a magyarok

default user icon
MME
Első hallásra némelyik bepanírozott fogás – például a rántott tejbegríz és kovászos uborka – furcsának tűnhet, de állítólag nagyon finomak, és sokkal többen készítik el őket, mint hinnéd. Mutatjuk a listát!

A lisztben, tojásban és zsemlemorzsában megforgatott, majd hirtelen kisütött fogások igencsak népszerűek a magyar családoknál. A legtöbben ismerik és szeretik a rántott húst, a rántott trappista sajtot, a rántott camembert-t, a rántott gombát, a rántott cukkinit, a rántott karfiolt és a rántott brokkolit. A Ripost most összegyűjtötte, hogy ezeken kívül milyen ételeket rántanak még ki előszeretettel a magyar háziasszonyok.

Kovászos uborka

A kovászos uborkát általában önmagában, bunda nélkül szoktuk fogyasztani – például rántott hús mellé is mennyei. De azt tudtad, hogy a kovászos uborkát is be szokták panírozni? Az uborkát ebben az esetben negyedekre vágják, belemártják lisztből és tojásokból készült, palacsintatészta-állagú keverékbe, majd megforgatják őket a zsemlemorzsában, és olajban kisütik. Paprikakrémes mártogatóssal állítólag nagyon finom!

Töltött káposzta

A rántott töltött káposzta elkészítése nagyon egyszerű: a töltelékeket alaposan lecsepegtetjük, majd megforgatjuk őket lisztben, felvert tojásban, zsemlemorzsában, és közepes lángon, bő olajban kisütjük.

Sült oldalas

Főként a grillpartiról megmaradt oldalasok számára igazi mentő ötlet a bunda. Állítólag mennyei, ahogy a füstös, fokhagymás sült íz és a roppanós bunda találkozik.

Tejbegríz

Vizes késsel szokták feldarabolni a kész tejbegrízt, majd a szokásos módon bepanírozzák, és lassú tűzön kisütik. Te megkóstolnád? Mutatunk is hozzá egy szuper receptet!

Pacal

8-10 centis kockákra kell összevágni a pacalt, majd babérlevéllel és hagymával ízesített vízben két órán át főzni. Csepegtetés után duplán érdemes panírozni, majd a szokásos módon olajban kisütni. Rizzsel és tartármártással tálalva az igazi.

A teljes listát a panírozott ételekről a Ripost oldalán tudod megnézni!>>>

Nyitókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek

Friss