Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Jól csúszik: ezek a legjobb snackek sör mellé

default user icon
MME
A sörök már fogynak, de a főétel még sül a grillen? Elő az éhséget csillapító snackekkel! Összegyűjtöttük a legjobb partinasikat, amelyekre garantáltan le kell gurítani még egy korsóval.

Ha kerti partit tartunk, biztosra vehetjük, hogy a vendégek üres gyomorral érkeznek, és az első sörök elfogyasztása után még éhesebbek lesznek. Hogy legyen türelmük kivárni a grillen készülő finomságokat, kínáljunk nasikat a habos frissítő mellé – mutatjuk is a kínálatot!

Ropik és egyéb ropogósok

A legegyszerűbb sörkorcsolya a hagyományos ropi. A boltokban számos változat kapható az óriás méretűtől a tönkölyös, a töltött vagy a szezámmagos verzióig. De még jobb, ha magunk készítjük el otthon: a házi egyszerű sajtos rúd vagy a köménymagos stangli is nagy sikert arat majd.

Nachos

A grillpartis sörözés másik elmaradhatatlan nassolnivalója, ami mindig feldobja a bulit. A készen kapható és a házi tortillachipszet is biztos elkapkodják a vendégek, különösen, ha pikáns szószokat kínálunk hozzá. Tálaljunk vegyesen különféle fűszerezésűeket, és kezdődhet is a tunkolás!

Sós perec

Sok sörkedvelő nagy kedvence a sós perec, amely a pilseni típusú sörökhöz passzol a leginkább. A perec élesztős, sós jellege kitűnően ellensúlyozza a sör kesernyés ízét, egyben kiemeli a sör aromáját. Tökéletes időkitöltő étel-ital párosítás, amíg elkészül a főfogás a grillen.

Pattogatott kukorica

Egy pohár komlós-malátás ízű sörhöz mindig jólesik egy nagy adag gőzölgő pattogatott kukorica. Akkor lesz az igazi, ha az előrecsomagolt változat helyett frissen készítjük el. A közepes hőfokra melegített grillen alufólia alatt pattogó kukorica hangja ráadásul még hangulatosabbá teszi a kerti partit.

Sajtok

Izgalmas ízélményt ígér, ha különféle sajtokat kínálunk a sör mellé. A könnyű és friss világos, azaz láger típusú sörökhöz éretlen, lágy vagy félkemény sajt dukál. Az érett sajtok testesebb és zamatosabb söröket kívánnak, a tehéntejből készült, érett sajtokhoz jól illenek például a barna sörök. Az apátsági típusúakhoz csípősebb ízvilágú kecske- és juhsajtot kínálhatunk. Természetesen a grillezett sajt is tökéletes választás lehet.

Olajos magvak

A grillpartis sörözések klasszikus rágcsálnivalója a sós mogyoró. Bővítsük a kört diófélékkel és egyéb olajos magvakkal, amelyek a bennük található egészséges zsírokkal jótékony hatást gyakorolnak a nyálkahártyára. A sörben található csersav kiszáríthatja a szánkat, hogy ezt elkerüljük, rágcsáljunk diót, kesudiót, mandulát vagy pisztáciát.

Rántott hagymakarika

Nem véletlenül népszerű partifalat a forró olajban kisütött, aranyszínű és ropogós hagymakarika. A bundázott harapnivaló édeskés ízével semlegesíti a sör kesernyés aromáját – jól fog fogyni grillezés közben is.

Olívabogyó

Hogy igazán értékelni tudjunk egy korsó hideg sört, snackként fogyasszunk hozzá olívabogyót. Többféle változatban is beszerezhető, és legyen szó magvas, mag nélküli vagy töltött változatról, egyvalami biztos: a szomjúságot okozó sós íze miatt könnyen lecsúszik még egy korsóval!

Sült krumpli

Ha snacket akarunk kínálni sör mellé, a sült krumpli biztosan az elsők között jut az eszünkbe. A ropogós burgonya  kifogástalan választás, édeskés zamata ugyanis gazdagabbá teszi a sör malátás ízvilágát.

Csípős csirkeszárny

Ha még tovább szeretnénk fokozni a sörözés élményét a grillpartin, szánjunk egy kicsivel több időt az előkészületekre, és süssünk csípős csirkeszárnyat. A komlós íz és a pikáns fűszer együtt ütős párost alkot.

Ezek is érdekelhetnek

Friss