Szalah elárulta, melyik klubnál folytatja a következő idényben

A Liverpool futballistái a szombati Bajnokok Ligája-döntőre készülnek, de eközben a jövőjük is témát szolgáltat a nemzetközi sajtónak, hiszen a legnagyobb sztárok közül többek szerződése is lejár a következő idény végén, tehát akár a nyáron is távozhatnak a szigetországból. Mohamed Szalah és Sadio Mané is megszólalt szerdán a jövőjéről, Jürgen Klopp vezetőedző pedig Thiago Alcantara állapotáról osztott meg információkat a szombati finálé előtt.

Magyar Nemzet
2022. 05. 26. 10:22
null
Liverpool's Egyptian midfielder Mohamed Salah smiles during a press conference at their training ground in Liverpool, northwest England, on May 25, 2022, ahead of their UEFA Champions League final football match against Real Madrid on May 28. (Photo by Paul ELLIS / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mohamed Szalah és a Liverpool hosszú-hosszú hónapok óta nem tud megegyezni egymással a hosszabbításról, így a júniusban 30. születésnapját ünneplő szélső hamarosan szerződése utolsó évébe léphet Angliában. Így ha a két fél továbbra sem jut dűlőre és a Vörösök nem szeretnék ingyen elengedni kulcsjátékosukat, a nyáron (vagy legkésőbb a télen) meg kellene válniuk tőle.

Szalah elmondása szerint azonban ez a következő hónapokban nem fog megtörténni.

– A következő idényben biztosan a Liverpool játékosa leszek. Most nem gondolkozom a szerződésen, nem akarok önző lenni. Fontos hetünk van, szóval nem akarok a szerződésről beszélgetni.

Az egyiptomi labdarúgó arra utalt, hogy csapata szombaton az európai klubfutball fő trófeájáért, a Bajnokok Ligája megnyeréséért száll harcba szombaton a Real Madriddal. Szalah számára pikáns ez a párosítás, hiszen a 2017/18-as idényben is ez a két klub találkozott egymással a BL-fináléban. A Liverpool szélsőjét egy Sergio Ramosszal történt incidens után le kellett cserélni, a döntőt pedig végül a spanyol gárda nyerte meg. Szalah a szombati mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón elismerte, fűti őt a revansvágy:

– Rendkívül motivált vagyok. Azok után, ami a legutóbbi, Real Madrid elleni döntőn és ami vasárnap történt velünk (a Liverpool lecsúszott a bajnoki címről – a szerk.), mindenki motivált a klubnál, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. Minden évben ezért akarunk harcolni, és csodálatos lenne, ha miénk lenne a trófea.

Köszönjük válaszát!

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligája idei kiírását?

  • 54%
  • 46%

 

Mané egyelőre hallgat

A Liverpool egy másik sztárjának, Sadio Manénak is 2023 nyarán jár le a szerződése. A szenegáli játékost is megkérdezték szerdán a jövőjéről, Szalahhoz hasonlóan azonban ő is úgy érezte, jelenleg nem az ő sorsa a legfontosabb téma.

– A Bajnokok Ligája döntője után majd nyilvánosságra hozom, hogy maradok-e a Liverpoolnál avagy sem – fogalmazott Mané a Sky Sports televíziónak.

 

Van esély Thiago visszatérésére

A Liverpool szombat éjszaka egy rendkívül hosszú idényt zár le. Az angol klub ebben az idényben minden sorozatban, amelyben elindult, lejátszotta az összes lehetséges mérkőzést, így a futballistái igencsak elfáradtak a szezon végére, ez pedig sérülések formájában is megmutatkozott. Az utolsó hetekben Mohamed Szalah, Fabinho is kisebb sérülésekkel küszködött, de a BL-döntőn mindannyian bevethetőek lesznek. Jürgen Klopp vezetőedző reméli, hogy ugyanez lesz a helyzet Thiago Alcantarával is, aki a Premier League múlt vasárnapi zárófordulójában (3-1-re verte a Liverpool a Wolverhamptont) idő előtt lebicegett a pályáról. A német szakember elárulta, a spanyol középpályás csütörtökön társaival edz, ezután többet fognak tudni az állapotáról.

– Meglepően jó a helyzet. A vasárnapi meccs után nem voltam optimista, hogy pályára léphet szombaton, de azóta kiderült, hogy nem annyira súlyos a sérülése, mint az elsőre tűnt. Meglátjuk – bizakodott Klopp.

A BL-győztes vezetőedző ezután visszaemlékezett a 2018-as fináléra. Kifejtette, őt nem a bosszúvágy hajtja, de játékosaival nagyon eltökéltek, hogy ezúttal felülmúlják a Real Madridot.

– Kegyetlen este volt, nehezünkre esett feldolgozni. Kicsit olyan volt az egész, mintha három keréken autóztunk volna ott. Néhány játékosunk csak éppen a döntőre gyógyult fel, Mót (Szalah – a szerk.) pedig nem tudtuk pótolni, miután megsérült. Én nem hiszek a bosszúban, de megértem ezt az érzést. Ugyanakkor nem vagyok benne biztos, hogy jó dolog, ha ez hajt minket. Megértem, amit Mo mond, ő szeretné kiköszörülni a csorbát, én is szeretném, ha sikerülne. Németországban azt szoktuk mondani, hogy mindenkivel kétszer találkozunk az életben – kevesebb benne a fenyegetés, mint ahogy hangzik. Annyit jelent, hogy a második találkozás első pillanatában jobban kell viselkednie az embernek, és akkor a fogadtatása is jobb lesz.

Minden rendben köztem és a Real Madrid között. Fantasztikus dolog lenne, ha győzni tudnánk, de nem csak amiatt, ami 2018-ban történt. Megnyerjük, ha a megfelelő döntéseket hozzuk meg a pályán, és remélem, hogy ezt meg tudjuk tenni.

Borítókép: Mohamed Szalah (Fotó: Paul Ellis/AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.