Remélhetőleg utólag megbánják, hogy minket kívántak

A döntőbe jutásért ugrik csütörtök este medencébe a női vízilabda-válogatott a hazai rendezésű vizes világbajnokságon, 21 órakor Hollandia lesz az ellenfél. A közelmúlt eredményei magyar sikert ígérnek, de Bíró Attila szövetségi kapitány szerint közel sem egyértelmű, hogy ki kerül ki győztesen a párharcból.

2022. 06. 30. 13:22
BÍRÓ Attila
Budapest, 2022. június 28. Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a vizes világbajnokság nõi vízilabda tornájának negyeddöntõjében játszott Ausztrália - Magyarország mérkõzésen a margitszigeti Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2022. június 28-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Olaszország elleni vereségen kívül magabiztosan menetel a hazai vb-n női pólócsapatunk, a negyeddöntőben a legutóbbi tornán bronzérmes Ausztráliát úgy búcsúztatta, hogy két negyeden keresztül gólt sem kapott. Ugyanakkor csütörtök esti ellenfele, Hollandia is jó formában van, a csoportkörben csak a címvédő Egyesült Államok mért vereséget rá, ezen túllendülve viszont a nyolcaddöntőben Kanadát és a legjobb nyolc között Görögországot is simán búcsúztatta a nyugat-európai válogatott.

Lebecsülni tehát semmiképp sem szabad a hollandokat, ugyanakkor a közelmúlt eredményei a mieink mellett szólnak. A legutóbbi hat, egymás elleni mérkőzést a magyar nemzeti csapat nyerte meg, többek között tavaly az olimpiai selejtezőben, majd a tokiói ötkarikás játékokon, valamint idén a világligában is több góllal győztük le őket.

 

Bíró Attila viszont Kanada legyőzése után elárulta, szerinte a múltnak nincs semmi jelentősége.

– Semmit nem számít, hogy az utóbbi időben jó volt a hollandok elleni mérlegünk. Megújult csapatok jöttek ide, a mienk sem ugyanaz, mint amilyen az elmúlt években volt és az övéké is változott. Kompakt, jó játékosokból álló csapatról van szó, amely lemosta a görögöket a negyeddöntőben. Láttam három negyedet belőle. Nyilvánvalóan félni nem fogunk tőlük, de nagyon komoly fegyvertény lesz, ha meg tudjuk verni őket. Bízom benne, hogy nyerni fogunk, de a negyeddöntőhöz hasonlóan idegőrlő és szoros meccsre számítok – ismerte el a szövetségi kapitány.

Vályi Vanda is egyetért Bíróval: – Ennél százszor keményebb mérkőzés lesz, már csak amiatt is, hogy elődöntőről van szó. Az utóbbi időben mindig megvertük a hollandokat, de ettől még nem egyértelmű, hogy most is nyerni fogunk.

Feltehetően a hollandok is hasonlóképpen állnak a mérkőzéshez, ugyanis az Ausztrália–Magyarország negyeddöntő előtt arról beszéltek, hogy inkább a mieinket szeretnék ellenfelüknek a legjobb négy között, pedig – az olimpiát leszámítva – az ausztrálok ellen több sikerélményük volt az elmúlt években. Remélhetőleg utólag megbánják, hogy minket „választottak”. 

A Magyarország–Hollandia elődöntőre 21 órakor kerül sor a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában (tv: M4 Sport), míg a másik ágon Olaszország–Egyesült Államok mérkőzést rendeznek 16 órától. Emellett helyosztók is lesznek csütörtökön: 

A 9-12. helyért (Szeged)
Argentína–Kazahsztán 17.00
Új-Zéland–Kanada 18.30

Az 5-8. helyért (Hajós uszoda)
Franciaország–Spanyolország 14.30
Ausztrália–Görögország 19.30

Borítókép: Bíró Attila szövetségi kapitány az Ausztrália elleni negyeddöntőn (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.