Jogerős: kétszázmilliós óvadék fejében sem szabadulhat a Döcher-gyilkosság gyanúsítottja

Hiába ajánlott fel kétszázmilliós óvadékot az alvilág ismert alakja, Turek, a bíróság másodfokon is úgy döntött, hogy október közepéig még biztosan letartóztatásban marad a Döcher-gyilkossággal és a dunaszerdahelyi mészárlással is meggyanúsított férfi – tudta meg a Mediaworks Hírcentruma. Tureket tavaly ősszel vették őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársai, azóta börtönben van.

Pámer Dávid
Forrás: Mediaworks-Hírcentrum2022. 08. 17. 14:16
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék elutasította a védelem indítványát és helybenhagyta a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) korábbi döntését, így a felajánlott kétszázmilliós óvadék ellenére sem szabadulhat a letartóztatásból az alvilágban Turekként emlegetett D. Alex — erősítette meg a Mediaworks—Hírcentrum információit a Fővárosi Főügyészség.  

Ahogy arról a Mediaworks Hírcentruma korábban beszámolt, a dunaszerdahelyi mészárlással is meggyanúsított Turek kétszázmilliós óvadékot ajánlott fel, ha letartóztatás helyett bűnügyi felügyeletbe helyezik, ám a BKKB nem jogerősen elutasította az indítványt, és október 11-ig meghosszabbította a férfi letartóztatását.

Ez a döntés vált véglegessé a Fővárosi Törvényszék végzésével. Megjegyzendő, hogy évekkel ezelőtt az éjszakai életben jól ismert, azóta rendőrök megvesztegetéséért és költségvetési csalásért jogerősen elítélt Vizoviczki László, valamint a Fenyő János médiacézár megöletésével vádolt Gyárfás Tamás ajánlott fel hasonló összegű óvadékot. Mindketten sikerrel jártak: a diszkópápa 2016 nyarán negyedmilliárd forintot fizetett azért, hogy házi őrizetbe kerüljön, míg Gyárfás lábáról kétszázmillióért került le a nyomkövető.

Visszatérve Turekhez, a férfit tavaly ősszel vette őrizetbe a Nemzeti Nyomozó Iroda a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségével a már említett Döcher-gyilkosság miatt. Gyanúsított-társát, B. Károlyt pedig Németországban fogták el. Döcher Györgyöt és  alvilági társát 1999. február 2-án gyilkolták meg egy XV. kerületi presszóban. A sötét, hosszú kabátot, fején kapucnit, arcán sálat viselő tettes vélhetően egy cseh gyártmányú, 7,65-ös Scorpion géppisztolyból adott le húsz lövést. Egyik áldozatát tarkón, másikat szemen lőtte. A leszámolás alig néhány másodpercig tartott, majd a gyilkos sietve távozott.

A gyilkosság előzménye, hogy Turek megkérte a felvidéki maffia rettegett vezetőjét, Sátor Lajost, hogy ölesse meg korábbi társát és barátját, Döcher Györgyöt.

Cserébe Sátor azt kérte, hogy Turek végezze ki riválisait, a Pápay-klánt (ez volt a hírhedt dunaszerdahelyi mészárlás), azaz „bartergyilkosságban” állapodtak meg, ami annyit jelent, hogy a merényletért a bűnbandák nem pénzzel fizettek, hanem egy másik kivégzéssel rendezték a számlát. A Pápay Tibor vezette szervezett bűnözői csoportot 1999. március 25-én végezték ki Dunaszerdahelyen, a Fontána étterem emeletén. A maffialeszámolást hárman követték el, egy a földszinten levő vendégeket tartotta sakkban, két elkövető pedig az emeleten 113, gépkarabélyból leadott lövéssel tíz bandatagot ölt meg. 

Borítókép: Az alvilágban Turekként emlegetett D. Alex (Forrás: TV2/Részlet a videóból)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.