Elmarad a szombat reggeli légi parádé, a tűzijátékról délben döntenek

Az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs a hétvégére várható kedvezőtlen időjárás miatt ma ismét ülésezett és döntéseket hozott – olvasható a Kormányzati Tájékoztató Központ (KTK) közleményében, melyet Kovács Zoltán államtitkár, az operatív törzs vezetője jegyzett.

Forrás: MTI2022. 08. 19. 14:49
null
Megtartották az augusztus 20-i légi parádé főpróbáját Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mai, pénteki délutáni, esti programokkal kapcsolatban szükséges bármilyen lépésről a 16 órakor rendelkezésre álló meteorológiai adatok fényében születik döntés – hívták fel a figyelmet. 

Holnap, augusztus 20-án a reggel  8 órakor kezdődő állami díszünnepséget  és a tisztavatást az eredeti terveknek megfelelően megtartjuk

– fogalmaz a közlemény, de – mint hozzáteszik – a holnap 9 órára tervezett légi parádé a várhatóan kedvezőtlen és bizonytalan időjárási körülmények miatt a Magyar Honvédség szakértőinek döntése értelmében elmarad.

Az operatív törzs a holnap napközben várható időjárás fényében arról is döntött, hogy a szombati,  több mint húsz helyszínen zajló napközbeni események és rendezvények megtartását engedélyezi-e, természetesen azzal, hogy mind a szervezőket, mind pedig a résztvevőket arra kérik, fokozottan figyeljék az időjárással kapcsolatos fejleményeket.

Az operatív törzs szombat reggel 7 órától folyamatosan ülésezik, figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását, és amennyiben szükséges, dönt a szabadtéri rendezvények biztonságos megtartásához szükséges lépések megtételéről.

A szombaton 21 órakor kezdődő tűzijátékról az operatív törzs a holnap 12 órai ülését követően fog döntést hozni.

Bármilyen, a programokban bekövetkező változásról azonnal tájékoztatjuk a közvéleményt. Tisztelettel kérünk minden érdeklődőt, hogy mielőtt útnak indulna, részletesen tájékozódjon a rendelkezésre álló aktuális információkról a Szent István-napi programsorozat applikációján, honlapján és a média híradásain keresztül

olvasható a KTK közleményében.

Borítókép: Megtartották a légi parádé főpróbáját (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.