idezojelek

Szabó Tímea kihúzta a gyufát Gyurcsánynál

Nem ártana legközelebb egyeztetni Ferenccel.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Máthé Zoltán

Nem ártana legközelebb egyeztetni Ferenccel.

Hétfőn megkezdődött a parlament őszi ülésszaka. Orbán Viktor mindenre kiterjedő tiszta, világos beszédére szokás szerint a baloldali ellenzék képviselői próbáltak hetet-havat összehordani, mindenki a saját habitusának megfelelően. Szabó Tímea szokásához híven barátságtalan, nyers stílusban, a nyakán dagadó erekkel ugrott a miniszterelnöknek. De a Párbeszéd frakcióvezetője ismételten olyan gazdasági adatokat sorolt, amiket soha senki nem erősített meg és nem is publikált soha. Többek közt 120 ezer forintos rezsiutalványt követelt a családok megsegítésére. Orbán Viktor válaszában elmondta, hogy ez a javaslat azért nonszensz, mert a kormány jelenleg 180 ezer forint támogatást ad a háztartásoknak havonta, nem akarhatja az ellenzék, hogy kevesebb pénzt kapjanak a családok, mint amit már eddig is megkapnak.

 De Szabó Tímea nem adta fel, közösségi oldalára az alábbi posztot tette ki:

„Orbán Viktor ma a parlamentben nehezményezte, hogy barátságtalan voltam vele. Mondjuk hétszeres gázáremelés után nem tudom, mit várt pontosan, de valóban nem voltam túl barátságos a rezsiemelő miniszterelnökkel.” 

Hogy is van ez? 

A Párbeszéd frakcióvezetője az emelkedő piaci gázárat kérte számon azon a kormányon, amely még ebben a nagyon nehéz gazdasági helyzetben is meg tudta védeni rezsicsökkentést. Azt a rezsicsökkentést, amit egyébként a baloldal rendszeresen támadott és gáncsolt. Ezek szerint a rezsicsökkentés mégis jó dolog, kedves Tímea? Mert pont ez védi meg a családokat a brutálisan emelkedő áraktól. Mi örülünk a megvilágosodásnak, jobb később, mint soha. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

De mit fog ehhez szólni a főnöke, Gyurcsány Ferenc?

A volt miniszterelnök és pártja, a Demokratikus Koalíció ugyanis már a kezdetektől támadta a rezsicsökkentést. 

„Az egy hülyeség” – fogalmazott 2014 januárjában Gyurcsány, amikor az Origó a rezsicsökkentésről kérdezte. Néhány hónappal később, 2014 márciusában már azt mondta egy szegedi lakossági fórumon, hogy a rezsicsökkentés „megbukott”. 

Tímea, nem lesz ebből baj, hogy a rezsicsökkentés mellett érvelt? Nem ártana néha egyeztetni Ferenccel, mert ezzel lehet, hogy kihúzta a gyufát a DK-vezérnél.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a sorozatos választási kudarcok ellenére Szabó Tímea továbbra is úgy ítéli meg, hogy nagyszerű, népszerűség-növelő dolog ilyen hangnemben üvöltözni a parlamentben.

Ezek semmiből sem tanulnak, lelkük rajta.

Borítókép: Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitónapján, 2022. szeptember 26-án (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Brüsszel, a zsarnokság fővárosa

Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.