Elég volt! – A Real egykori játékosa Cristiano Ronaldónak üzent

Cristiano Ronaldo a napokban a jövőbeni terveiről beszélt, és felfedte, egyelőre nem gondol a visszavonulásra, sőt még évekig játszani szeretne. Vannak olyanok, akik azonban úgy gondolják, hogy a portugál futballistának bele kellene nyugodnia az idő múlásába és búcsút mondani a pályának.

Magyar Nemzet
2022. 09. 29. 14:42
Portugal v Spain: UEFA Nations League - League Path Group 2 Cristiano Ronaldo portugál válogatott
Cristiano Ronaldo of Portugal reacts during the UEFA Nations League Group A2 football match between Portugal and Spain, at the Municipal Stadium in Braga, Portugal, on September 27, 2022. (Photo by Pedro Fiúza/NurPhoto) (Photo by Pedro Fiuza / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP

Cristiano Ronaldo a napokban a jövőbeni terveiről beszélt, és felfedte, egyelőre nem gondol a visszavonulásra, sőt még évekig játszani szeretne. Vannak olyanok, akik azonban úgy gondolják, hogy a portugál futballistának bele kellene nyugodnia az idő múlásába és búcsút mondani a pályának.

jövő februárban már 38 gyertyát fújhat el a születésnapi tortáján, azonban a portugál sztárjátékos a negyedik ikszhez közeledve sem gondol a pályafutása befejezésére, sőt a napokban arról nyilatkozott, hogy nemcsak az idei világbajnokságon szeretne részt venni, hanem még a 2024-es Eb-n is.

Ez annak a fényében meglepő, hogy a támadó játékát egyre több kritika éri. Tavaly hiába volt a Manchester United gólkirálya, folyamatosan azt rótták fel neki a fanyalgók, hogy a védekezésbe nem segít be, kedden pedig a válogatottban nyújtott teljesítményével húzta ki a gyufát a Spanyolországtól elszenvedett 1-0-s vereséget követően, amelynek értelmében Portugália lemaradt a Nemzetek Ligája négyes döntőjéről. Ronaldo lassú volt, és ahelyett, hogy hőssé vált volna, kihagyta a helyzeteit, hazája sajtója pedig emiatt a mellőzését követelte.

 

A Real Madridnál és az AC Milannál is megfordult Antonio Cassano is kifejtette a véleményét az elmúlt évtizedek talán leghíresebb labdarúgójáról. Az olasz válogatott egykori csatára szerint Ronaldónak a folytatás helyett inkább a visszavonulás gondolatával kellene megbarátkoznia.

– Cristianónak magába kellene néznie, és ha azt látja, hogy már nem tudja tovább csinálni, akkor egyszerűen abba kellene hagynia. Ez igaz minden sportágra. Vonulj vissza, elég volt! – üzente Cassano az ötszörös aranylabdás játékosnak. – Minden lehetséges trófeát megnyert már, fenomenális volt, rengeteg pénzt tett zsebre, de már nincs benne a Manchester United kezdőcsapatában sem.

A 2018-ban visszavonult csatár a Lionel Messi–Ronaldo vitáról is elmondta a véleményét. Cassano csak azért tartja többre az argentint, mert meglátása szerint neki a karrierje érdekében többet kellett feláldoznia, mint a portugálnak.

– Ha az áldozatokról beszélünk, Messit Diego Maradonához hasonlíthatjuk. Leo tizennégy évesen hagyta el Argentínát, és sok problémával kellett megküzdenie. Négy évet töltött el egyedül Barcelonában, ez valódi áldozat – vélekedett az olasz.

 

Borítókép: Cristiano Ronaldo a Spanyolország elleni NL-mérkőzésen (Fotó: NURPHOTO/AFP/Pedro Fiuza) 


 



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.