Megalázzák az embereket az RTL tehetségkutatójában?

Még 17 évesen jelentkezett az X-faktor egyik szériájába az a versenyző, aki most elmondta, hogyan zajlik a válogató, milyen procedúrák előzik meg azt, hogy a mentorok elé kerülhessenek a jelöltek, és arról is beszámolt, hogyan alázzák meg direkt az embereket.

2022. 10. 04. 12:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arról a Ripost már korábban is beszámolt, az RTL pár napja nyilvánosan is megalázta saját szereplőit. A tehetségkutatójuk válogatóján rendre feltűntek már olyan karakterek, akiknek semmi esélyük sem volt arra, hogy az élő show-ba jussanak, ám ezekbe az emberekbe állítólag még egyszer belerúgott a csatorna. A közösségi oldalra kikerült egy fotó róluk, s gyűjtőnévként "Az esélytelenekként" hivatkoznak rájuk.

A Ripost információi szerint ezután óriási népharag zúdult az RTL-re, most pedig több korábbi versenyző is kitálalt arról, mi folyik a színfalak mögött.

A Reddit nevű közösségi weboldalon érdeklődött valaki arról, mi zajlik a tehetségkutatóban valójában. Többen is megszólaltak a témában, többek között egy versenyző is, aki állítólag évekkel ezelőtt, 17 évesen jelentkezett a műsorba. Az illető a Ripost szerint elmondta, hogyan zajlik a válogató, milyen procedúrák előzik meg azt, hogy a mentorok elé kerülhessenek a versenyzők, és arról is beszámolt, hogyan alázzák meg direkt az embereket.

A fiatalember elmondása szerint egészen a mentoros selejtezőig jutott, és itt jött csak számára az igazi hideg zuhany.

 

Felhívtak engem, hogy ugyanabban a ruhában menjek, mint az előző forgatáson voltam, és konkrétan megmondták, hogy milyen dalt fognak tőlem kérni. Amikor megérkeztem és mondtam a nevemet, a fickó, aki üdvözölte és továbbirányította a versenyzőket nem találta a nevemet a nagy listán, ezért megkérdezte, mit fogok énekelni. Mikor elmondtam, vágott egy "ja, oké" fejet, és előhúzott egy másik listát, amelyen az én nevem szerepelt pár másikéval együtt. Félrevezettek egy külön öltözőbe, nem oda, ahová a versenyzőket szokták. Kísérő nem jöhetett velem, és elvették a dolgainkat is, meg a telefont is, mondván be kell adni a ruhatárba, mert innen tilos bármilyen felvételt, vagy bármit csinálni

 

- a versenyző nem igazán tudta, mi is történik vele, csak akkor tisztult a kép, amikor egy másik embert is bevittek hozzá.

 

Kiderült, hogy tőle is ugyanattól az előadótól kértek dalt, kezdtem kapizsgálni, mi történik, és sajnos be is igazolódott. Összegyűjtötték azokat az embereket, akik egy bizonyos előadótól készültek, hogy eljátszhassák, hogy sorra jön, és mindenki ugyanazt énekli, és mindenki rossz nyilván. Mivel nem engedtek minket beénekelni és nyomást gyakoroltak ránk, hogy aztán hirtelen majd megjelenjen a faszagyerek, aki fantasztikusan énekli az ezredjére is hallott dalt. Természetesen megalázó volt az egész, de ők úgy tettek, mintha semmi sem történt volna. Amikor bejelentettem, hogy mit fogok énekelni, már akkor fújoltak torkuk szakadtából

 

- emlékezett vissza az X-Faktor egykori versenyzője.

A Ripost eredeti cikke IDE kattintva érhető el.

Borítókép: Illusztráció (Forrás: Flickr)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.