A legfontosabb pillanatban békült ki a két gyűlölt ellenség + videó

A Magyar Nemzet az idei katari vb nyitányának napjától egészen a döntőig, minden nap felidéz egyet a labdarúgó-világbajnokságok immár 90 éve íródó történelmének néha kacagtató, néha meghökkentő és néha bizony tragikus pillanatai közül. A két német kapus, Jens Lehman és Oliver Kahn története 2006-ból több mint érdekes.

2022. 12. 05. 6:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2006-os németországi világbajnokság megkezdése előtt a szakértők sem értettek egyet abban, meddig juthat a rendező ország válogatottja. A Nationalelfet akkor is remek futballisták alkották, ám a csapat átlagéletkora rendkívül fiatal volt, a rutint elsősorban a két kapus képviselte a keretben. 

Bár akkoriban Oliver Kahnt tartották a világ legjobb kapuvédőjének, a torna során végig az ugyancsak 37 esztendős Jens Lehmannak szavazott bizalmat Jürgen Klinsmann szövetségi kapitány. 

A német kapusok vetélkedésének hagyománya van, annak idején Harald Schumacherről és Uli Steinről is köztudott volt, hogy szó szerint gyűlölték egymást, utóbbit haza kellett zavarni az 1986-os világbajnokságról. Hasonló volt a viszony az egyaránt roppant erős egyéniségnek számító Kahn és Lehmann között is, akik a sajtóban sem rejtették véka alá, mit gondolnak a másikról. 

Az Argentína elleni negyeddöntőben aztán úgy hozta a sors, hogy a rendes játékidő és a hosszabbítás letelte után 1-1 lett a végeredmény, büntetőkre került a sor.

És ekkor az egész világ láthatta, hogy a két ősellenség kezet fog: Oliver Kahn félretette sértettségét, odaballagott Lehmannhoz, mondott neki néhány jó szót, vagy talán tanácsot, s végül kezet fogott vele. 

A gesztus hatott, Lehmann két argentin tizenegyest is hárított és Németország jutott az elődöntőbe.

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Oliver Kahn és Jens Lehmann a 2006-os világbajnoki negyeddöntőben. (Forrás: Flickr.com)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.