idezojelek

Szemináriumi szint

Legújabban Fizessenek a gazdagok! feliratú molinókkal járja a fővárost Jámbor András ellenzéki honatya és felekezete, a Szikra Mozgalom.

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

Legújabban Fizessenek a gazdagok! feliratú molinókkal járja a fővárost Jámbor András ellenzéki honatya és felekezete, a Szikra Mozgalom. Bizonyos épületeknél (bíróság, kaszinó stb.) megállnak, hőbörögnek egy sort, majd sokat sejtetőn továbbvonulnak. A csöves külsejű Jámbor, ahogyan azt szereplése is igazolja, nem tartozik a szellemóriások táborába; repertoárja az ötvenes évek szemináriumi színvonalát súrolja. Alulról.

Fizessenek a gazdagok! – kántálja a nagyjából harmincfős harcias kórus, közben időnként Jámbor áll elő a követeléseivel: „Magyarország súlyosan kitett a gazdasági világválságnak, ezért a kormány azonnal államosítsa a kaszinókat, törölje el az autópálya-koncessziókat, a milliárdosokra vessen ki vagyonadót! Stb.” (Hétfő esti fellépésük a belvárosi Las Vegas Casino Tropicana előtt nem túl jól sikerült. A mozgalmárokat, Jámborral az élen, nemes egyszerűséggel eltángálták az épület biztonsági emberei. (A kommentelők sem értékelik a bozontos szőrzetű lázadóvezért: „Te a leghülyébb komcsi vagy a csapatban, András, pedig óriási a felhozatal” – vélekedik egyikük, egy másik aziránt érdeklődik, mennek-e háborogni a Szemlő-hegyi villa elé is.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vajon tudja-e Jámbor, hogy épp az őskommunista vezetőket jellemezte a luxus iránti vonzalom? Vlagyimir Iljics Lenin például odavolt az egyedi készítésű Rolls-Royce-okért – regnálása során kilenc ilyen ­autóval furikázott. Még Svájcban cuppant rá a márkára – merthogy egy időben innen, egy pazar alpesi luxusszállóból irányította a munkásosztály harcát a piszok burzsujok ellen.

Borítókép: Jámbor András, a Párbeszéd képviselője (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Fogadj be, Európa? Köszi, mégse!

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Csanytelek az egész ország

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Nevelőedző

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Nem állunk meg Schwechatnál

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.