Titkos információ szivárgott ki – kiakadt az argentin kapitány

Lionel Scaloni ingerülten válaszolt az újságírók kérdéseire a csütörtöki sajtótájékoztatón. Az argentin válogatott szövetségi kapitány azon bosszankodott, hogy kiszivárgott a csapat fáradhatatlan harcosának, Rodrigo De Paulnak a sérülése. Először fordult elő a labdarúgó-világbajnokságon, hogy argentin médiaeseményen nem Lionel Messi volt a központi téma. Argentína pénteken este nyolctól játszik Hollandiával a negyeddöntőben.

Magyar Nemzet
2022. 12. 08. 16:24
null
Argentina's midfielder #07 Rodrigo De Paul (L) and Argentina's midfielder #05 Leandro Paredes (R) attend a training session at Qatar University in Doha, on December 6, 2022 during the Qatar 2022 World Cup football tournament. (Photo by JUAN MABROMATA / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A tegnapi edzés elvileg zárt ajtók mögött zajlott. Nagyon furcsa, hogy Rodrigo De Paulról hírek terjengenek – mondta indulatosan az argentinok csütörtöki sajtótájékoztatóján. 

Arra reagálva, hogy már csütörtök reggel kiszivárgott, hogy az Atlético Madrid 28 éves középpályása sérüléssel bajlódik és szerdán nem a többiekkel, hanem külön edzett. De Paul nem labdaművész, mégis az argentin válogatott egyik kulcsjátékosa. Talán neki kell a legtöbbet robotolnia annak érdekében, hogy kötetlenül, szabadon játszhasson és így meccs közben olykor szusszanjon egyet.

De Paul az argentin válogatott eddig négy mérkőzését kivétel nélkül végigjátszotta. A sérülése nem súlyos, húzódással bajlódik, ami éppen a túlterhelés következménye. Scaloni persze nem kötötte az újságírók orrára, hogy péntek este, a Hollandia elleni negyeddöntőben ott lesz-e az argentinok kezdőtizenegyében.

– Meglátjuk, hogyan alakul a mai edzés, majd utána meghozzuk a döntést. Ami a taktika függvénye is. Azért megjegyzem, hogy De Paul tegnap is edzett. Persze nem vitás, hogy a pályára lépő játékosoknak kifogástalan állapotban kell lenniük.

Scaloni beszélt Messiről is, megjegyezve, az ellenfelek rendre másként próbálják semlegesíteni őt, nem tudhatja, hogy a hollandok mire készülnek.

 

Az argentinok kapitánya azt viszont határozottan kijelentette, nem szeretnék a tizenegyespárbajra hagyni a döntést.

– Nem lehet úgy készülni egy mérkőzésre, hogy azt latolgatjuk, melyik csapatnak vannak jobb tizenegyesrúgói. Csakis arra összpontosítunk, hogy a rendes játékidőben megnyerjük a meccset. Persze ezt könnyű mondani, megvalósítani annál nehezebb.

Scaloni méltatta a vb-n remek formát mutató Enzo Fernandezt.

– Sokat fejlődött, örülünk annak, hogy hozzájárul a csapat sikereihez. Ezt várjuk el azoktól, akik a kispadról szállnak be. Enzo eddig jól végzi a dolgát, és hisszük, hogy még is többre képes. Hatalmas jövő előtt áll – mondta Scaloni.

Szóba került Pauolo Dybala is, aki ugyan tagja az argentin keretnek, de még egy percet sem játszott. A Roma támadója a világbajnokság előtt kisebb sérülést szenvedett, Scaloni ennek dacára kivitte őt Katarba.

– Paulo jól van, megfelelő az állapota, de eddig még nem láttuk elérkezettnek az időt arra, hogy bevessük őt. Huszonhat játékos van a keretben, ahogy haladunk előre, egyre inkább sor kerül mindenkire – jegyezte meg Scaloni.

Dybala nyilván nem lesz kezdő, de ki tudja, ha a szükség úgy hozza, csereként talán pályára lép a hollandok ellen.

A negyeddöntők menetrendje:

December 9., péntek, 16.00: Horvátország–Brazília
December 9., péntek, 20.00: Hollandia–Argentína
December 10., szombat, 16.00: Marokkó–Portugália
December 10., szombat, 20.00: Anglia–Franciaország

Itt talál meg mindent, amit a katari vb-ről tudni érdemes: https://magyarnemzet.hu/futball-vb-2022

Borítókép: Rodrigo De Paul (háttal) a csütörtöki edzésen (Fotó: AFP)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.