Dicséretözön Szoboszlainak: nincs még egy ilyen támadó középpályás

Míg Szoboszlai Dominik szerényen nyilatkozott és egy csapattársának mondott köszönetet a Stuttgart elleni dupláját követően, a lipcsei játékosok a magyar futballistát halmozták el dicsérettel a pénteken 2-1-re megnyert bajnoki mérkőzés után, amivel az RB Leipzig egy pontra megközelítette az éllovas Bayern Münchent a Bundesliga tabelláján.

Magyar Nemzet
2023. 01. 28. 8:16
RB Leipzig - VfB Stuttgart SZoboszlai Dominik
27 January 2023, Saxony, Leipzig: Soccer: Bundesliga, RB Leipzig - VfB Stuttgart, Matchday 18, Red Bull Arena. Leripzig's Dominik Szoboszlai (2nd from left) has just scored to make it 2:0 and is cheering. Photo: Hendrik Schmidt/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. (Photo by HENDRIK SCHMIDT / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP) Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha ez így folytatódik, Florian Müllernek rémálmai lesznek miatt. A magyar válogatott futballistának nagyon megy a VfB Stuttgart ellen, eddigi két dupláját (2021 augusztusában és pénteken) a Bundesligában mindannyiszor a piros-fehérek, Müller által védett kapujába lőtte.

A pénteki első találatát szabadrúgásból szerezte nagyjából 30-35 méterről. A labda lepattant a kapus előtt, aki emiatt nem tudott védeni. Szoboszlai a mérkőzés után elárulta, kinek köszönheti az ötletet, hogy így végezze el a szabadrúgást:

– Ma is az volt a célom, hogy segítsem a csapatomat, nem számít, hogy góllal vagy gólpasszal teszem. David Raumnak jár a köszönet a szabadrúgásgólomért. Ő szólt, hogy úgy lőjem el a labdát, hogy lecsapódjon a kapus előtt. Így tettem, és remekül működött – ismerte el a magyar válogatott csapatkapitánya, akinek második gólja is szépre sikeredett, a tizenhatos vonaláról eresztett meg egy pontos lövést.

Szoboszlai első találata:

A támadó középpályás legutóbbi góljaival mondhatni mindenkit lenyűgözött. A Bundesliga hivatalos honlapja a 2-1-re megnyert bajnoki legjobbjának választotta Szoboszlait, a Kicker lap úgy jellemezte a mérkőzést, a játékos rúgótechnikája győzelmet ért a Lipcsének, és csapattársai is dicséretekkel halmozták el.

– Jó érzés, hogy nyertünk – kezdte értékelését Benjamin Henrichs. – Kiváló formában vagyunk, egy ideje már nem veszítettünk. Fontos, hogy a nehéz mérkőzéseket is megnyerjük, mint amilyen a mai is volt. Néha a Domiéhoz hasonló szabadrúgásgólra van szüksége a csapatnak, hogy győzzön az ilyen meccseken. Úgy tűnik, hogy mindig kettesével szerzi a gólokat ellenük. Remélhetőleg ezt a következő mérkőzéseken is megteszi.

– A győzelem győzelem, ez a legfontosabb dolog – vélekedett Xaver Schlager. – Nehéz mérkőzés volt, a VfB remekül teljesített. A védekezésünk nem működött. A Stuttgart nyomás alá helyezett minket, nehéz volt elkerülni a második gólt. Hogy mégis sikerült, az a mentalitásunknak köszönhető.

Szoboszlai góljai rendkívül fontosak, csodálatos találatokat szerzett. És azt se felejtsük el, hogy labda nélkül is keményen dolgozik, kiválóan presszingel és helyezkedik a pályán. Nem hiszem, hogy láttam már valaha olyan támadó középpályást, aki ennyire jól védekezik.

Borítókép: Szoboszlai Dominik gólöröme a VfB Stuttgart elleni bajnoki mérkőzésen (Fotó: AFP/DPA/Hendrik Schmidt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.