Orbán Viktor: A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

A miniszterelnök Ursula von der Leyen és Manfred Weber szavaira reagált.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2023. 02. 03. 13:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!

 – írta Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon, arra utalva, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke megerősítenék az EU határvédelmét. 

A miniszterelnök a bejegyzésében posztolta a Novinite.com cikkét, amely kitér arra, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a bolgár–török ​​határ irányítását határozta meg legsürgetőbb feladatként az EU szárazföldi határainak megerősítése kapcsán. Az Európai Parlament csütörtöki, a menekültügyről szóló vitája során az elnök úgy fogalmazott: a migráció európai probléma, amelyet európai eszközökkel kell megoldani. 

Erre reagálva fogalmazta meg Na ugye! kezdetű válaszát Orbán Viktor, utalva Magyarország sikeres migrációspolitikájára – a magyar kormányfő a migrációs válság 2015-ös kirobbanásától kezdve következetesen képviselte a fenti álláspontot.

A miniszterelnök által linkelt cikkből többek között az is kiderül, hogy Von der Leyen fejlesztené a a bolgár–török ​​határ infrastruktúráját, továbbá olyan felszerelést biztosítana, mint például drónok, radarok és egyéb megfigyelési eszközök. 

Ursula von der Leyen a napokban hangsúlyozta: fenntartható megoldásokat kell kidolgozni a menekültügy és a migráció területén, ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy a biztonságos és legális beutazási lehetőségek továbbra is a migrációkezelésre vonatkozó átfogó uniós megközelítés részét képezzék.

Senki sem szeret kerítést építeni, de ahol szükséges, meg kell tenni. A bizottságnak fel kell adnia az elhatározását, hogy nem fedezi a védekezésnek ezt a formáját – mondta Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője. Véleményéhez már Charles Michel, az Európai Tanács elnöke is csatlakozott.

 

Borítókép: Orbán Viktor kormányfő (Forrás: Facebook/Miniszterelnökség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.