idezojelek

Nehéz követni

Csintalan Sándort, elmondása szerint, csak az zavarja, hogy „Nagy-Magyarország nem volt soha. Mese, ábránd, illúzió.”

Pilhál György avatarja
Pilhál György
Cikk kép: undefined

A Magyar Hang Kötöttfogás című műsorában is szóba került a Magyar Labdarúgó-szövetség döntése, miszerint kitiltják a Nagy-Magyarországot ábrázoló jelképeket a válogatott meccseiről. 

– Hogy tudunk beletekeredni valamibe, ami nem volt soha? – érdeklődött Csintalan Sándor, hozzátéve, őt csak az zavarja, hogy »Nagy-Magyarország nem volt soha. Mese, ábránd, illúzió.«

(– Hogyne, anyámat mosta három tenger – válaszolta Dévényi István felvetésére. A hajdan mélymagyart alakító Vona Gábor csak hallgatott mellette, mint hal a szatyorban.)

Nem mennék bele érdemi vitába. (Gondolom, csak froclizásképp nagymagyarországozott szegény, hátha figyel még rá valaki.)

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hogy milyen minőségben üldögélt a stúdióban a kekec ember, nem tudni, kacifántos pálya a Csintalané. Nézzük csak! A KISZ-évek után az MSZMP-ben, majd a szociáldemokratáknál kavar. Némi szakszervezeti ügyeskedés után az MSZP-t nézi ki magának, pár évvel később már ő a párt ügyvezető alelnöke. Horn Gyula győzelme hallatán bukfencet vet a Hősök terén, ettől nyomban népi hős lesz, munkásszülők parasztgyereke. 2002-ig tart a proletárszerep – ekkor ráébred, hogy ő valójában szolid polgár. Innentől kezdve Orbán-hívő (2005-től már betelefonálós műsort vezet a Hír TV-ben). 2015-ben átpártol az O1G-zős Simicskához, aki ekkortájt a Jobbikot patronálja. Aztán úgy dönt, elnöknek áll az MSZP-be. (Terveiből csak annyit árul el, nászra lép a Jobbikkal, és Gyurcsányt is beveszi a buliba.) A szocik közleményben reagálnak: „Csintalan olyan pártok felett álló közkincs, akit egy párt sem sajátíthat ki saját maga számára.” Ez nyers fordításban nagyjából annyi: 

 

a vesszejével szórakozzon a Sanyi!

 

Ez végszónak is megteszi.

Borítókép: Csintalan Sándor a Magyar Hang Kötöttfogás című műsorában (Fotó: YouTube)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.