Visszavágott a Fradi, ami Elek Gábor szerint is nagy dolog

Visszavágott az FTC a német Bietigheimnak a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében még a 2. fordulóban elszenvedett történelmi vereségért, s Érden 28-23-ra legyőzte a német csapatot. A Fradi ezzel bebiztosította a továbbjutását az A csoportból, méghozzá valószínűleg negyedikként a CSM Bukarest, a címvédő Vipers, valamint az Odense mögött.

Magyar Nemzet
2023. 02. 04. 17:52
MALESTEIN, Angela
Női kézilabda BL - FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bietigheim. Valószínűleg még éveknek kell eltelnie, mire a fradisták nem összeszorult gyomorral gondolnak a német csapatra, a még szeptemberben elszenvedett rekordléptékű, húszgólos, 40-20-as vereségre.

Szombaton jött el a visszavágás ideje. Vegyes előzmények után. Mindenképpen jó hír, hogy a Brest Bretagne elleni, két héttel ezelőtti 24-21-es vereséghez, az akkor kiállt csapathoz képest meggyógyult, illetve felépült Klujber Katrin, Kisfaludy Anett, Márton Gréta és Szucsánszki Zita, egy hete a Fehérvár ellen 37-22-re megnyert bajnokin továbbá másfél után ismét pályára lépett, immár édesanyaként Kovacsics Anikó is – Dragana Cvijics a pénteki edzésen viszont bokasérülést szenvedett. Márpedig a szerb beálló eredményessége alapvetően meghatározza a Fradi játékát. Kisfaludy mellett kényszerből a jobbátlövő Stolle játszott beállót, mit mondjunk, érezhető volt, hogy kissé idegenül mozog ezen a poszton.

Anyának lenni…

– Anyának lenni fantasztikus érzés, a legnagyobb ajándék. Van egy csodás kisfiunk, aki szerencsére nagyon alkalmazkodó, ami némi könnyebbséget jelent, mert tudom, hogy nincs baj, ha meccsre vagy edzésre megyek – mesélt megváltozott életéről Kovacsics Anikó a Nemzeti Sportnak adott interjúban. Elmondta, hogy a válla ugyan már nem fáj, de még nem az igazi, nincs meg benne az az erő, mint korábban. – Kettősség jellemzi a csapatot, tud fantasztikusan játszani, és vannak hullámvölgyek, amelyek remélem, lassan kiegyenesednek. Ezen dolgozunk, és valójában most következik az az időszak, amikor már nem lehet ilyen hullámzó a teljesítmény. A rutinomat azért sem hoznám fel, mert sok volt ez a kihagyás, és nem biztos, hogy minden azonnal megy majd. Remélem, idővel egyre többet tudok majd én is segíteni a csapatnak, de sokat kell még dolgoznom, hogy újra azon a szinten teljesítsek, amit elvárnak tőlem, és én is elvárok magamtól – jellemezte a csapatot és a saját szerepét. A Bietigheim elleni mérkőzésről pedig azt mondta, élet-halál meccs lesz.

Két ellentétes félidő

Ne szépítsük, az első félidő borzalmasan gyenge játékot hozott. Technikai hibák egész sora mindkét oldalon, egyedül a két kapust lehetett dicsérni, már csak azért is, mert a vendégeknél is magyar játékos, Szikora Melinda őrizte a hálót. Ferencvárosi szemszögből az utolsó perc különösen jellemző és bosszantó volt. Szöllősi-Zácsik szerzett labdát, ötméteres előnyben vezethette Szikora kapujára, de olyan lassan totyogott, hogy utolérték és leszerelték, az ellentámadásból pedig a Bietigheim gólt dobott, szünetre 10-12-re alakítva az eredményt.

A második félidőre az FTC szerencsére alaposan feljavult, Bíró Blanka mellé felnőtt Klujber Katrin és Angela Malestein is, végül mindketten hét gólig jutottak.

A Fradi a 40. percben 17-17-nél utolérte német ellenfelét, az 50. percben pedig már négy góllal vezetett (22-18). Ezután megtorpant, de a Bietigheim két gólnál közelebb már nem tudott visszajönni.

Az átmenetileg szoros helyzeten ismét Bíró Blanka segítette át az FTC-t, amely végeredményben 28-23-ra nyerte meg a mérkőzést, amivel eldőlt, hogy a Bietigheimot mindenképpen megelőzi az A csoportban, mi több, biztosan továbbjut. Mégpedig valószínűleg negyedikként a CSM Bukarest, a címvédő Vipers, valamint az Odense mögött.

Ez már Elek Gábornak is tetszett

– Tartottam tőle, hogy bennünk marad a húszgólos ütés, és az első félidőben mindent el is követtünk annak érdekében, hogy a Bietigheim vezessen. A második félidőre szerencsére feljavultunk, támadásban extra teljesítményt nyújtottunk. Nagy dolog, hogy megnyertük a meccset. Ha csak nem történik valami extra, megvan a negyedik helyezés a csoportban, aminek a hullámvölgyeink és a sérüléshullámaink miatt nagyon örülök – értékelt elégedetten Elek Gábor, az FTC vezetőedzője, aki pedig két hete még nagyon kritikus volt a csapatával.

Törökországban az ETO

A B csoportban a Győr vasárnap játszik a török Belediyesi vendégeként. Muszáj nyerni a papírformát érvényesítve, hogy az ETO megőrizze a második helyét a francia Metz mögött.

Íme, egy fontos Bíró Blanka-védés kritikus állásban.

Borítókép: A hétgólos Angela Malestein volt a meccs embere (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.