Kovács István a hibás a pórul járt brazilok szerint

Nagy meglepetés született a klubvilágbajnokság első elődöntőjében: a szaúdi Al-Hilal 3-2-re legyőzte a brazil Flamengót. A vesztes fél edzője, Vítor Pereira a lefújás után kikelt a játékvezető, Kovács István ellen.

Magyar Nemzet
2023. 02. 08. 11:25
Universitatea Cluj v FCSB - Romanian Superliga 1 Kovács István
Portrait of referee Istvan Kovacs during Romania Superliga 1: FC Universitatea U Cluj vs. FC Steaua Bucuresti, disputed on Cluj Arena, Cluj-Napoca, 31 October 2022 (Photo by Flaviu Buboi/NurPhoto) (Photo by Flaviu Buboi / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Fotó: NurPhoto via AFP/Flaviu Buboi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács István ezúttal nem maradt meccs nélkül. A nagykárolyi játékvezető a tavalyi, katari labdarúgó-világbajnokságon nem kapott mérkőzést, az idei, Marokkóban zajló klub-vb-n viszont ő vezette az első elődöntőt a szaúdi Al-Hilal és a brazil Flamengo között. Utóbbi csapat hívei nem zárták a szívükbe Kovácsot.

Az Al-Hilal két büntetőt is lőhetett a mérkőzésen, ráadásul a második tizenegyes előtt szabálytalankodó Gerson piros lapot kapott, így a második félidőben emberhátrányban küzdött a Flamengo. 

A szaúdiak végül 3-2-re nyertek, a két kulcsember közül az egyik a brazilok legyőzésében argentinként különös örömöt lelő Luciano Vietto volt, aki kiharcolta a két büntetőt, majd csapata harmadik gólját ő szerezte. A meccs legjobbja mégsem ő lett, hanem a két tizenegyesből duplázó Szalem al-Davszari, aki novemberben emlékeztes győztes gólt lőtt a későbbi győztes Argentína ellen a katari vb-n.

A brazilok vezetőedzője, a portugál Vítor Pereira viszont egy harmadik főszereplőt talált, Kovács István személyében.

– Készen álltunk az Al-Hilalra, viszont nem álltunk készen a torna színvonalához méltatlan játékvezetésre. Provokatív bíráskodás jellemezte a találkozót, s ha nem ilyen kiváló személyiségű játékosaim vannak, biztosan több piros lappal fejeztük volna be a mérkőzést – fogalmazott Pereira, aki kettős mércét látott abban, ahogy csapata hét, míg az Al-Hilal csak három sárga lapot kapott. A szakember kiemelte, hogy egyenlő létszámnál az Al-Hilal csak büntetőből találta el a kaput, így szerinte jobb csapatként a Flamengo érdemelte volna meg a döntőbe jutást.

A torna történetében első szaúdi csapatként döntőbe jutott Al-Hilal argentin vezetőedzője, Ramón Díaz szerint viszont csapata meglepte a Flamengót, a büntetők jogosságához pedig nem férhetett kétség.

A másik elődöntőben a Real Madrid az egyiptomi Al-Ahlival mérkőzik meg szerda este. A klub-vb aktuális lebonyolításában még sohasem rendeztek európai csapat nélkül finálét, és a legutóbbi kilenc döntőt kivétel nélkül az öreg kontinensről érkezett klub nyerte meg.

Borítókép: Kovács István munkájával nem volt elégedett a Flamengo vezetőedzője (Fotó: NurPhoto via AFP/Flaviu Buboi)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.