Rodrygo álomgólja: két sarkazás, ennél szebben nem lehet! + videó

A Marokkóban zajló labdarúgó-klubvilágbajnokság szerda esti elődöntőjében a Real Madrid 4-1-re legyőzte az egyiptomi Al-Ahlit. Rodrygo szenzációs gólt szerzett, két sarkazás előzte meg.

Magyar Nemzet
2023. 02. 09. 6:10
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rabatban a Real Madrid–Al-Ahli meccsen a Real 2-1-re vezetett, és ekkor, a 92. percben jött a gyönyörű gól: a 16-os vonaláról sarokkal tette a labdát Ceballoshoz, a spanyol ugyancsak sarokkal játszotta vissza a brazilhoz, aki kimozdította kapujából el-Senavit, majd hat méterről a hálóba emelt.

rodrygo
Rodrygo és Ceballos összehozta

Ez a gól a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) Twitter-csatornáján is népszerű lesz – de a többi sem csúnya.

A Real Madrid közösségei oldalain nem először süthették el a poént: ez RodryGOL! – de ez mindenképpen különleges találat Rodrygótól.

– Amikor 2-0-s vezetésre tettünk szert, azt hittük, hogy már megnyertük a meccset, és ennek nem lett volna szabad megtörténnie. De azért jó érzésekkel várjuk a döntőt – jegyezte meg a mérkőzés után a sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti.

A Real Madrid trénere elárulta, hogy és Éder Militao, akik kisebb sérüléseik miatt Madridban maradtak, csütörtökön már csatlakoznak a csapathoz, és így akár a szombati döntőben pályára is léphetnek az al-Hilal ellen. A szaúdi együttes a másik elődöntőben még kedden nagy meglepetésre 3-2-re legyőzte a brazil Flamengót.

Rodrygo köszöni Ceballosnak

– Az ellenfelünk időnként megnehezítette a dolgunkat, de jól játszottunk és sok helyzetet alakítottunk ki. Több gólt is szerezhettünk volna, ám ott vagyunk a döntőben, és ez a lényeg. Láttuk az al-Hilal meccsét, nem szabad lebecsülnünk, jó csapatról van szó. Őszintén szólva, engem nem lepett meg, hogy legyőzte a Flamengót. De remélhetőleg a döntőt mi nyerjük meg – nyilatkozta Rodrygo, aki a góljára nem tért ki. Pedig igazán beszélhetett volna róla!

A Twitteren mindenesetre Ceballosnak megköszönte a remek gólpasszt:

A mérkőzés összefoglalója a YouTube-on:

Borítókép: Rodrygo és Ceballos gyönyörű gólt hozott össze (Forrás: Twitter/Real Madrid C.F.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.