Feljelentés lett a Magyar Péter-féle tüntetésből

Rendőröknek kellett kimenekíteni a Hír TV stábját az erőszakos tüntetők gyűrűjéből.

2024. 03. 27. 9:33
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyre csak halmozódnak a Varga Judit egykori férje körüli feljelentések, legutóbb mindössze egy nap leforgása alatt öt levél érkezett a hatóságokhoz. Mint ahogy a baloldali tüntetéseken általában lenni szokott, Magyar Péter demonstrációja sem maradt incidens nélkül: rendőröknek kellett kimenekíteni a Hír TV stábját az erőszakos tüntetők gyűrűjéből.

Futó Boglárka, a televíziós csatorna riportere beszámolója szerint a Napi Aktuális című műsorba próbált élőben bejelentkezni, amikor egy nagyobb demonstráló tömeg körülvette, és nem hagyta beszélni. 

Később pedig a demonstrálók gyűrűjéből megpróbáltak eljönni a tüntetés helyszínéről és néhány résztvevővel interjút készíteni, ez azonban nem sikerült, ekkor léptek közbe a rendőrök, akik felajánlották azt, hogy kiviszik őket, azonban ezután a helyszínre már nem tudtak visszamenni a tüntetők erőszakos fellépése miatt.

A sajtóbeszámolóban közölt adatok – bizonyítottság esetén – a garázdaság vétség gyanújára utalnak

– hívta fel a figyelmet Tényi István a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak címzett feljelentésében. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi levelében hangsúlyozta, hogy a mai Magyarországon szükség van arra, hogy a sajtó képviselőit, ha önmagukat nem tudják megvédeni, a büntetőjog szintjén is védelmezze a jog.

Az ismeretlen elkövetőnek semmilyen indoka, oka nem volt arra, hogy így vezesse le a feszültségét. A sajtó képviselője a munkáját végezte, megpróbált közvetíteni, tudósítani egy nyilvános rendezvényről

– mutatott rá a bejelentő.

Mint fogalmazott, a véleménynyilvánítási szabadsággal összefüggésben ismert és elfogadott az az álláspont, hogy bár az alaptörvény a véleményt érték- és igazságtartalmára tekintet nélkül védi, de 

a véleménynyilvánítási szabadság védelme ott ér véget, ahol a kifejtett vélemény már nem tud hozzájárulni a demokratikus akaratképzéshez. 

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.