Alcaraz kiakadt, gyereket csináltak belőle a pályán + videó

Nem csak Marozsán Fábiánon múlott, hogy elmaradt a Carlos Alcaraz elleni újabb találkozó. A magyar játékoshoz hasonlóan a világranglista második helyezettje is a negyeddöntőben búcsúzott a Miamiban zajló kemény pályás tenisztornán, miután Grigor Dimitrovval egyszerűen nem tudott mit kezdeni.

2024. 03. 29. 10:16
Carlos Alcaraznak ezúttal nem jött ki a lépés
Carlos Alcaraznak ezúttal nem jött ki a lépés Fotó: AFP/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/Al Bello
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Marozsán Fábián után Carlos Alcaraz sem jutott be a Miamiban zajló tenisztorna elődöntőjébe. De míg a magyar játékos elfogadta, hogy Alexander Zverev jobb napot fogott ki nála, és örömmel töltötte el, hogy neves ellenfele szerint idővel a világranglista legjobb tíz játékosa kerülhet, addig Alcaraz nehezen viselte a Grigor Dimitrov elleni vereséget.

Leginkább azért, mert a bolgár nagyszerű tenisszel rukkolt ki a világranglista második helyezettje ellen, aki nem tudott mit kezdeni Dimitrov ütéseivel. Például ezzel:

 

Alcaraz tanácstalansága

– Fenomenálisan játszott – dicsérte Alcaraz az ellenfelet. – Majdnem tökéletes volt, sőt tökéletes, ha mondhatom ezt. Nem tudtam megoldásokat találni az ütéseire, nem sikerült elérnem, hogy kényelmetlenül érezze magát a pályán. Fantasztikus meccse volt. Pedig úgy látom, hogy én is jól játszottam. Talán egy kicsit korábban kellett volna változtatnom a játékomon, de úgy érzem, hogy jó voltam, még ha nem is tökéletes. 

Most nagyon frusztrált vagyok, mert Grigor elérte, hogy tizenhárom évesnek érezzem magam a pályán. Ez őrület! Egyeztettem a csapatommal, és mondtam nekik, hogy nem tudom, mit csináljak. Nem látom a gyengeségeit. Semmit sem tudok. Nagyon kíváncsi vagyok a statisztikákra. Valószínűleg tízes vagy 9,9-es értékelést kap a meccs után. Ha Grigor ilyen szinten teniszezik, nagyon nehéz ellene játszani.

Dimitrov sorban a második mérkőzését nyerte meg az Indian Wellsben tornagyőztes Alcaraz ellen. A tavaly októberi találkozóval ellentétben most még csak szettet sem vesztett, 6:2, 6:4-re győzött. De nem ragadtatja el magát, mert már a következő fellépése, az Alexander Zverev elleni elődöntő jár az eszében.

– Jól érzem magam, de még nem akarok semmit értékelni, mert holnap újra pályára lépek – fogalmazott a világranglista 12. helyezettje. – Igyekszem fókuszált maradni, ez fontos a sportágunkban. Persze örülsz az aktuális győzelmednek, de gyorsan tovább kell lépned, és már a következő meccsre összpontosítani.

A másik ágon a címvédő Danyiil Medvegyev és az Australian Open-győztes Jannik Sinner jutott a legjobb négy közé. A nők versenyében már lezajlottak az elődöntők, Jelena Ribakina és Danielle Collins csap össze egymással a szombati fináléban.
 

Férfiak, negyeddöntő:
Dimitrov (bolgár, 12.)–Alcaraz (spanyol, 1.) 6:2, 6:4
Zverev (német, 4.)–Marozsán 6:3, 7:5
Medvegyev (orosz, 3.)–Jarry (chilei, 22.) 6:2, 7:6 (9-7)
Sinner (olasz, 2.)–Machác (cseh) 6:4, 6:2

Nők, elődöntő:
Ribakina (kazah, 4.)–Azarenka (fehérorosz, 27.) 6:4, 0:6, 7:6 (7-2)    
Collins (amerikai)–Alekszandrova (orosz, 14.) 6:3, 6:2

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.