Cseh lap: Orbán új kormánya azt mutatja, hogy Oroszország támogatásában már nincs fék

2022. május 24. 10:27

A Lidové noviny-ban megjelent cikk szerint a kormányfőt már semmi sem akadályozza abban, hogy szétzúzza a politikai és a civil ellenzék maradékát.

2022. május 24. 10:27
null

A Lidové noviny nyomtatott kiadásában a cseh Képviselőház külügyi bizottsága elnökének – aki egyúttal a TOP 09 párt képviselője – jelent meg véleménycikke. Marek Zenísek szerint a magyarországi események jelenlegi alakulásának mindenki számára figyelmeztető jelzésként kellene szolgálnia, hogy mi mindenre képes egyetlen olyan politikus, aki fokozatosan összefonódott az állammal.

„Információs autokrácia” tanúi vagyunk

A cikk szerint egy „információs autokrácia” tanúi vagyunk, ahol a magyar média nyolcvan százaléka a kormány számára dolgozik. Ahogy a szerző írja, a lakosság többsége ezért olyan híreket kap, amelyek célzottan csak a kormány számára kedvező agendát fedik le. Zenisek szerint

az ellenzék és a civil, emberi jogi szervezetek számára ezért nem lehetséges, hogy bármilyen más témát bejuttassanak a köztudatba.

Orbán Viktornak így hihetetlen mértékű tere van a propagandája terjesztésére, amely megosztja a lakosságot és démonizálja a Nyugatot és az egész Európai Uniót – olvasható a cikkben.

Novák Katalin a miniszterelnök bábja

A szerző kifejti: Orbán olyannyira egyértelműen megnyerte a választásokat, hogy most semmi sem akadályozza őt abban, hogy szétzúzza a politikai és a civil ellenzék maradékát. Orbán új kormánya csak azt mutatja, hogy Oroszország támogatásában már nincs fék. Zenisek azt állítja: az új honvédelmi miniszter közösen üzletel az orosz hadiiparral,

az új magyar köztársasági elnök pedig Orbán bábja.

A Putyin parancsára, az orosz katonák által Ukrajnában elkövetett atrocitások ellenére az Orbán-kormány továbbra is tervezi a Paks II atomerőmű építésének folytatását Oroszország segítségével – olvasható az írásban.

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 237 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mzsolt
2022. május 25. 07:47
Ásít...
europész
2022. május 24. 23:28
Jaroslav Hasek volt az egyetlen normális cseh.Kár hogy negyven évesen meghalt.Biztosan a mai cseh politikai vezetőkről ironizálna bőségesen.Sajnos nincs már ilyen kaliberű írójuk.A sok kozel megtette a hatását.
europész
2022. május 24. 23:25
Jaroslav Hasek volt az egyetlen normális cseh.Kár hogy negyven évesen meghalt.Biztosan a mai cseh politikai vezetőkről ironizálna bőségesen.
Forgalmazó
2022. május 24. 22:36
Soros csicskái lettek a csehek! Menekültök ti még de ne erre gyertek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik