Újabb önjáró löveg érkezett a Magyar Honvédséghez

2022. augusztus 18. 06:42

Szombaton megtekinthető a Városligetben.

2022. augusztus 18. 06:42
null

Szalay-Bobrovniczky Kristóf kiemelte: a magyar kormány által létrehozott honvédelmi alap lehetővé teszi, hogy a korábban elindított haderőfejlesztési program „a háborús infláció és a globális gazdasági nehézségek ellenére” az eddiginél erőteljesebben folytatódjon. Ennek újabb állomásaként szerdán a második PzH2000 típusú önjáró löveg érkezett meg; segítségével folytatódhat a páncélos és tüzérségi erő újjáépítése.

– írta a miniszter.

Az államalapítás ünnepi programjait ismertető honlap, a szentistvannap.hu oldal szerint szombaton a "Varázsliget" programsorozat keretein belül a Vajdahunyad várától a Kós Károly sétányig terjedő területen is különböző programokkal várják a gyermekeket és a felnőtteket is. A kulturális programokon kívül játékos honvédségi bemutatók, például lézerlövészet is várja a kicsiket és a nagyokat.

(MTI)

Nyitókép: Facebook

Kapcsolódó cikkek

Összesen 184 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. augusztus 18. 13:27
Mint az albán hadsereg Enver Hodzsa pártfőtitkár idejében. Az albán hadsereg 3 darab T-34 tankját páncélos hadseregnek nevezték. (Állítólag mikor Hruscsovval haragban voltak, ebből kettőt felajánlottak az szovjet hadseregnek, jó szándékuk bizonyítására. Hodzsa, ellentétben a többiekkel, a harmadikat is odaadta volna.) Még nem értük utol őket, nekünk még csak 2 db ágyúból álló "tüzér hadosztályunk" van. Arról viszont hallgat a fáma, hogy van-e hozzájuk lőszer is? No meg arról is, hogy mi a f.szra fogunk ezekkel lövöldözni? Azt nem lehet írni, hogy kikre, mert a háború egyik alapszabálya, hogy egyes harcosokra nem lövünk ágyúval. A sok "nehéz tiszteknek" (őrnagytól felfelé) nem szabadna elfelejteni, hogy a magyarok utoljára Mátyás király uralkodása alatt nyertek háborút! Olyan hadvezérekkel viszont, mint Kinizsi Pál, Szilágyi Mihály, ez nem volt lehetetlen.
Dezsőke
2022. augusztus 18. 10:54
kicsi a bors, de erős
Tóth Zoltán
2022. augusztus 18. 08:53
Szabadon idézve Szun-ce híres művét: "a háború kimenetele már a szentélyben eldől". Magyarország eleve rossz irányba fordult, társadalma megmérgezett szellemiséggel, hipnotizálva hunyászkodik meg önnön zsarnoka előtt, ki nem a megoldás, nem a biztonság, hanem maga a probléma, a háború. Miként annyiszor említettem, Magyarország biztonságát egyetlen egyszerű lépéssel, ám nagyságrendekkel fokozhatnánk: Orbánék lelépésével (talpnyalói elűzésével)! Ellenkező esetben (harsány méltatással vagy cinkos meghunyászkodással) mi válunk Orbán ámokfutásának elsőszámú áldozataivá. EMBEREK, ÉBRESZTŐ - F O R R A D A L M A T !
boronafal
2022. augusztus 18. 08:33
Nem ez az önjáró löveg bukott meg Ukrajnában?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik