BRFK: Tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni

2022. augusztus 19. 17:15

A BRFK viszont ismét „előíró-korlátozó” határozatot hozott.

2022. augusztus 19. 17:15
null

A rendőrség pénteken a honlapján tette közzé: „a véleménynyilvánítás szabad, Budapest megbénítása továbbra sem” című közleményét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt írta: a korábbi szervező újra bejelentette augusztus 20-ától 31-ig tervezett fővárosi gyűlését.    

A BRFK viszont ismét „előíró-korlátozó” határozatot hozott, amelynek értelmében továbbra is tilos traktorokkal Budapest belvárosába vonulni vagy traktorokkal a rakpartokat elfoglalni. A résztvevők a Dózsa György út két külső forgalmi sávján gyakorolhatják gyülekezési jogukat, illetve a közlekedési szabályok betartásával vonulhatnak a helyszínekre.

– nyomatékosította a rendőrség. Felhívták a figyelmet, hogy a a rendőrség a jogsértések elkövetőivel szemben törvényesen, arányosan és határozottan fel fog lépni.

A rendőrök intézkedni fognak azokkal szemben, akik a határozatban foglaltaktól eltérő módon, a közlekedési szabályokat megsértve érkeznek a gyűlésre, tartózkodnak annak helyszínén, vagy távoznak onnan. „A rendőrség biztosítja a véleménynyilvánítás és a békés gyülekezéshez való jog gyakorlását, azonban ez nem eredményezheti mások jogainak aránytalan mértékű csorbítását” – fogalmazott a BRFK.

(MTI)

Nyitókép/illusztráció: VINCENT JANNINK / ANP MAG / ANP via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 249 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burmin
2022. augusztus 20. 15:44
"A tüntetés facebookos eseménye alatt azonban egyre inkább gyűlnek a dühös kommentek: van, aki a traktorokat hiányolja, van, aki azonban az információkat arról, hogy hol és mikor tud, illetve tudott volna csatlakozni a tüntetéshez." hvg.hu ( aug. 20. ) Hol tüncizik a tarktoros Szabó gyerek ?!
Dunhill67
2022. augusztus 20. 13:58
"A résztvevők a Dózsa György út két külső forgalmi sávján gyakorolhatják gyülekezési jogukat"...vagy a pest környéki szántóföldeken :)
twidike
2022. augusztus 20. 13:51
Visszavenni minden tamogatast toluk
Lolka-Bolka
2022. augusztus 20. 11:49
Rohadt zsuros kulakok , komcsi tolvslyok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik