Politico: Berlin milliárdokat öntött a saját gazdaságába, miközben a német hibák okozták a válságot

2022. október 04. 06:49

A brüsszeli lap írása szerint ugyanakkor Németországot nem csak ezért terheli felelősség.

2022. október 04. 06:49
null

Tíz évvel ezelőtt, amikor Európa az eurózóna válságának torkában volt, Németország állt a megszorítások élére” – emlékeztet a Politico. A lap ugyanakkor hozzáteszi:

A Politico szerint ráadásul „a növekvő feszültségeken aligha segít, hogy Berlin elhibázott függősége az orosz gáztól is hozzájárult a blokk energiaválságának kialakulásához”.

„Egyre nagyobb az ellenérzés”

Mint a lap fogalmaz: „az EU-ban – különösen az olyan nehézsúlyú országokban, mint Olaszország és Franciaország – egyre nagyobb az ellenérzés Németország múlt héten bejelentett 200 milliárd eurós csomagjával kapcsolatban, amelynek célja, hogy a fogyasztókat és a vállalkozásokat mentesítse az energiaválság teljes körű hatásaitól”.

Ezek a sérelmek valószínűleg a pénteki prágai EU-csúcstalálkozón is fellángolnak majd, amikor a vezetők az emelkedő energiaköltségek és azok gazdasági következményeinek kérdésével fognak foglalkozni – írja a brüsszeli lap.

A Politico teljes, angol nyelvű írását a témában ide kattintva olvashatja!

Nyitókép: MTI/EPA/Reuters pool/Christian Hartmann

Kapcsolódó cikkek

Összesen 188 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zabszem
2022. október 04. 15:04
Eszementek. Nem az orosz "gázfüggőséggel" volt a baj.... Hanem épp az orosz "gázfüggetlenedéssel" és az amerikai valamint a norvég "gázfüggőséggel"!! És avval, hogy az EU egész végig azt hazudta nagy hanggal, hogy az orosz energiahordozóktól simán el lehet szakadni, nem lesz baj!! Elmentek a fenébe!! Le az úniós vezetéssel!!!!
pumuklik
2022. október 04. 12:32
V. Leyen mennyit kap ebből? ...
Bradanek
2022. október 04. 12:13
Ugye, hogy jól működnek a szankciók?
Takagi
2022. október 04. 12:12
Ilyenek a németek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik