Nem tetszik az ukrán fenyegetés a NOB-elnöknek

2023. január 28. 12:03

Thomas Bach szerint Ukrajna álláspontja ellentétben áll az olimpia szellemiségével.

2023. január 28. 12:03
null

Thomas Bach elnök szerint nem felel meg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) küldetésének az olimpia esetleges bojkottja Ukrajna részéről, amelyet az ország sportminisztere helyezett kilátásba az orosz és fehérorosz sportolók 2024-es párizsi indulása esetén.

A jövő évi ötkarikás játékokról való távolmaradás lehetőségét Vadim Hutcajt, aki az ukrán nemzeti olimpiai bizottság elnöke is, csütörtöki Facebook-bejegyzésében vetette fel. Reagálása válasz volt a NOB szerdai bejelentésére, amely szerint bizonyos feltételek teljesítése esetén

Oroszország és közvetlen szövetségese, Fehéroroszország sportolói visszatérhetnek a nemzetközi porondra, semleges színekben.

Az egyik ilyen előfeltétel, hogy a két ország versenyzői nem támogatják aktívan az ukrajnai háborút. Hutcajt leszögezte, hogy Ukrajna a szankciók meghosszabbítása mellett van, és továbbra is élesen ellenzi oroszok és fehéroroszok nemzetközi versenyeken való részvételét.  „Ismerjük Ukrajna álláspontját, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság küldetése az, hogy összehozza a világ minden tájáról érkező sportolókat, ez az olimpiai játékok különleges szimbóluma” – mondta Bach, akinek állásfoglalását a Spiegel német magazin ismertette szombaton.

(MTI)

Fotó: MILLEREAU Philippe / KMSP / KMSP via AFP

Kapcsolódó cikkek

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. január 29. 16:50
Zselé az ukrán Hitler paródia mindenkit fenyeget, terrorizál.
Reszelő Aladár
2023. január 29. 08:44
Felteszem szabad kvótát is kellene kapniuk minden sportág minden számában, mert őket megtámadták. De most, hogy bojkottal fenyegetnek, a művelt nyugatnak is bojkottálnia kell a rendezvényt (Párizsba a nyugat nem megy, LA-be meg a nem nyugat). Ez a történelemben már bevált és olyan jó is volt nem? Bach pedig úgy vonulhat be a törikönyvbe, hogy neki is sikerült összehoznia két bojkott olimpiát. Újabb német siker.
putyliorkok
2023. január 29. 06:29
Az ork ruszki ügynököket ki kell tiltani minden nyugati országból!
HunCsz
2023. január 28. 21:12
Nem véletlen mondta a kis Momentumos Conhcitánk, hogy közös nevezön van a nagyszerű náci ukrajnával (főleg miótta látta a nagy hadvezér táncos és zongora produkcióit) A közös cél az olimpia megszüntetése volt NO OLIMPIA
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik