RETRO RÁDIÓ

„Édesanyám fölött állt a szobában a csuklyás rabló” – egyre több emberhez házába jutnak be a fantom tolvajok





Több házat is kifigyeltek azok a tolvajok, amelyek Pilisvörösvár utcáit járják. Több helyről értékeket és pénzt vittek el, még az sem riasztotta vissza őket, ha valakinek az éjjeliszekrényéről kellett lopniuk úgy, hogy áldozatuk közben mellette aludt.



Megosztás
Szerző: Mongyi Nikolett
Létrehozva: 2023.05.30.
betörő Pilisvörösvár csuklya

Megdöbbentő történetről számolt be a Pest vármegyében, Pilisvörösváron élő Schaffer János a Metropolnak. A húsfeldolgozót üzemeltető férfi családi házába is betörtek azok a csuklyás férfiak, akik miatt a helyiek hajtóvadászatot indítottak. Ezúttal nem sikerült elvinniük semmit, ám alaposan megrémisztették János 62 éves édesanyját.

Nem csak Jánoséknál jártak a csuklyás férfiak  Fotó: olvasói

„Hiába égett a villany, akkor is bejöttek”

Mi a Szőlőkert utcában lakunk, ahol van egy húsfeldolgozó üzemem, mellette pedig a családi házunk. Jelenleg itt élek a szüleimmel, külön szinteken. Minden reggel nagyon korán kelek, mert jön a hússzállító. Most is így tettem. 1:58-kor kaptam a hívást, hogy hozzák az árut. Ezután felkeltem, feloltottam a villanyt és készülődni kezdtem. Ekkor még nem is gondoltam, hogy – annak ellenére, hogy égett a villany – épp betörtek hozzánk…

- kezdte mesélni János a velük történteket.

„Mit szerettél volna a szobámban, fiam?”

"Miközben lementem és intéztem a dolgaimat, feltűnt, hogy az egyik ajtó nyitva van, ami nem szokott. Akkor még nem volt furcsa, gondoltam biztos úgy hagytuk. Éppen az irodában ültem, amikor édesanyám pizsamában beállított hozzám. Megkérdezte, hogy mit kerestem az előbb a szobájában. Mondtam neki, hogy nem is jártam ott, így nem értem a kérdést. Azt mondta, hogy ott álltam, széttárt karokkal és olyan furcsán néztem ki. Majd, miután rákérdezett, hogy mit keresek ott, eltűntem. Gondoltam rosszat álmodott, de ő nem adta fel, kiállt azért, amit látott." 

- idézte fel a szörnyű éjszakát a férfi.

Ez a férfi állt János édesanyja fölött, miközben ő aludt  Fotó: olvasói 

 

Számos áldozatról tudni már

Aztán másnap már kezdett nagyon furcsa lenni a dolog. Van egy boltunk is és ott az egyik vásárló mesélte a pultosnak, hogy képzelje el, betörtek hozzá. Feleségével külön szobában alszanak. A férfi felébredt az éjszaka közepén és látta, hogy a szobában ott áll valaki. Fölkelt, átment a feleségéhez, aki éppen aludt és megkérdezte tőle, hogy mit szeretett volna a szobájában. Ő mondta neki, hogy nem is járt ott… Tőlük az éjjeliszekrényről – úgy, hogy mellette ott aludt a férfi – pénztárcát és egy okosórát loptak el. Ekkor már én is kíváncsi lettem, így vissza néztem a kamerafelvételeinket…

- fejtette ki János.

 A kerítésen át jöttek 

"Eléggé meglepődtem, amikor a felvételeken megjelent két csuklyás alak… Ők 2:01-kor érkeztek a kapu elé és tanakodtak, ugyanis látták, hogy ég nálam a villany. Mégis úgy döntöttek, hogy bejönnek. Megnézték a kiskaput, de mivel az zárva volt, ezért átmásztak a kerítésen. Ezután elindultak. Az egyik a teraszra ment, a másik bement édesanyámhoz. Szerencsére nem volt sok idejük, ezért üres kézzel mentek el. Anyunak utána mondtam, hogy igaza volt, tényleg járt itt valaki!  Ha akkor este rádöbben, hogy nem én vagyok az, és elkezdi kizavarni őket, akkor lehet, hogy bántották volna!" - emlékezett vissza az megrémül nő fia.

Több helyre betörtek

"A legtöbb betörés a mi utcánk környezetében történt. Egy éjszaka alatt 3-4 helyre jutnak be. Van egy hely, ahonnan 420 ezret vitte el… Remélem elfogják őket. Én is átadtam a felvételeket a rendőrségnek.

Az esettel kapcsolatban megkerestük a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, amint válaszoltak kérdéseinkre frissíteni fogjuk a cikkünket.


 

 


 





 





Ezeket olvastad már?
Magyar nők tízezrei voltak oda érte, nemcsak a hangja miatt – ma lenne 80 éves

Magyar nők tízezrei voltak oda érte, nemcsak a hangja miatt – ma lenne 80 éves

Fagyoskodni fogunk a héten, de van miért várni a hét végét

Fagyoskodni fogunk a héten, de van miért várni a hét végét

„Két vaginával születtem, de minden barátomnál a másikat használom, így ez nem megcsalás”

„Két vaginával születtem, de minden barátomnál a másikat használom, így ez nem megcsalás”

Anna csak ruhát szeretett volna a Shein-ről, azonban vér is járt a rendelése mellé – hátborzongató fotók!

Anna csak ruhát szeretett volna a Shein-ről, azonban vér is járt a rendelése mellé – hátborzongató fotók!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás