Felháborító: borotvaéles táblákat helyeztek ki Gazdagréten





Borotvaéles táblák vannak Gazdagréten. Újbuda önkormányzata nem figyelt eléggé és a parkokban elhelyezett tábláival veszélyezteti az ott élő kisgyerekek, illetve akár az ebek életét is.



Megosztás
Szerző: Oszlányi Gyöngyvér
Létrehozva: 2024.03.28.
Gazdagrét gyerekek Újbuda tábla balesetveszélyes

Életveszélyes táblákat helyezett ki Újbuda Önkormányzata Gazdagréten. A lakótelepen közel harminc darab kihelyezett tábla veszélyezteti az ott lakók életét, melyre a Gazdagrét Facebook-csoportban hívta fel a figyelmet egy helyi férfi.

Gyerekere veszélyes táblákat helyeztek ki Gazdagréten
A kutyásoknak szóló életveszélyes táblákat Gazdagréten helyezte ki Újbuda Önkormányzata. Fotó: Facebook

Az életveszélyes táblán az alábbi felirat olvasható: 

Álmaid kutyája. De ha a tied még nem tudja magától... Szedd fel, dobd ki, ügyes gazdi.

 Újbuda Önkormányzata ezekkel a táblákkal szeretné ösztönözni az ebtartókat, hogy kedvencük piszkát takarítsák el, ami nyilván egy jó kezdeményezés, ám a megvalósítás nem sikerült az elvártaknak megfelelően. Erre a Gazdagrét Facebook-csoport egyik tagja, C. Lajos hívta fel a figyelmet fotóval és posztjával, aki a környéken lakók biztonságáért aggódva írta bejegyzését. A férfi kifejti, hogy ezek a táblák kifejezetten a gyerekekre veszélyesek, mert olyan éles sarkai vannak, mit egy pengének. A poszt után sokan kommenteltek, volt aki tételes felsorolt, hogy hol találhatók a táblák a veszélyt elkerülendő. 

Anikó aggódva ezt írta:

A Csiki suli és ovi közötti részen is van egy ilyen tábla, nagyon veszélyes, pont, ahol a kicsik vannak és ahol sétálnak és szaladgálnak. Ez nagyon nem lett átgondolva...

Mások a 70 cm magas tábla alacsony kihelyezése és mérete miatt aggódnak. Ezek a táblák, ha többet járunk parkokba, akkor pontosan tudhatjuk, hogy a legkisebb korosztályt veszélyeztetik, akik még koordinálatlanul rohangálnak és nem veszik észre a rájuk leselkedő veszélyt.

Kata például konkrétan leírta, miért értelmetlen ez a tábla a fű közepén:

Én el sem tudom olvasni szemüveg nélkül, lejjebb hajolni nem mertem.

Vannak ugyan kételkedők, akik szerint ha nincsen a közelben játszótér, akkor miért kell aggódni és ezek a táblák kifejezetten hasznosak, de mivel óvoda előtt is kihelyeztek egyet, ezért ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ahogyan írta Lajos is:

ez a kisgyermekekre veszélyes, mert szaladnak, kismotoroznak és óvatlanul is nagyon nagy baj lehet. A kés éles...

Gábor a helyzet komolyságát próbálta enyhíteni a hozzászólásával és a valós kutyaürülék problémát helyezte kommentje középpontjába,

Lehetséges, hogy azért éles, mert azzal kell elásni az ürüléket.

De nem volt hiábavaló a közösségi médiában felvetni ezt a problémát, mert Újbuda Városgazdálkodása válaszolt is a Facebookon az aggódó kommentekre:

Tisztelt hozzászólók! A táblákat összeszedjük és sarkát lekerekítjük, hogy biztosan ne történhessen baleset. Ugyanakkor felhívnánk a figyelmet a táblán lévő szövegre, hiszen ha az otthagyott kutyapiszok nem lenne probléma, akkor táblára sem lenne szükség.

A kérdés már csak az, hogy mikor kerekítik le a táblákat, és remélhetőleg addig sem sérül meg senki emiatt. A Metropolnak sikerült elérnie C. Lajost, aki egy videót is készített, amin megmutatta, hogy mennyire veszélyesek a kitett táblák, a felvételt alább nézheted meg:

 

 





 





Ezeket olvastad már?
Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Ők azok, akik gyűlölik a jó időt - és erre minden okuk meg is van

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Nacsa Lőrinc: A benzin és a gázolaj árán ne lehessen nyerészkedni! - Videó!

Sorsdöntő választás jön: 50 ezer aktivistával küzd a Fidesz a békéért - Videó!

Sorsdöntő választás jön: 50 ezer aktivistával küzd a Fidesz a békéért - Videó!

Orbán Viktor budapesti kampánykörútján: Karácsony igazi bűne a rengeteg elszalasztott lehetőség

Orbán Viktor budapesti kampánykörútján: Karácsony igazi bűne a rengeteg elszalasztott lehetőség

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás