Baleset

2022.05.17. 06:50

Kisgyerekkel repült 20 métert az ittas női sofőr Erdőkürtön (videó)

Egy lakóház behajtójához akart bekanyarodni egy autós, miközben egy másik kocsi megelőzte, de a manőver nem sikerült, mivel hatalmasat csattant a részeg sofőr...

Nool

Forrás: Youtube/Bp-i Autósok Közössége

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a 47 éves nő május 14-én este Erdőkürtön jobbról megelőzött egy lakóház behajtójához kanyarodó személygépkocsit, majd lehajtott az útpadkára lehaladt, ahol nekiütközött egy optikai terelő oszlopnak és több lakóház beton gépjármű behajtójának is, végül pedig a vízelvezető árokban állt meg. A gépkocsi vezetője és a vele egy autóban utazó gyermek is megsérült a balesetben. A kiérkező rendőrök alkoholszondás ellenőrzést végeztek a nőn, ami pozitív eredményt mutatott, azaz ittasan ült volán mögé. A zsaruk azonnal elvették a nő vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak ellene járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt.

Az esetről egyébként a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is beszámolt, s mint kiderült, a Kossuth úton történt balesethez a berceli hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a kocsit, majd segédkeztek a forgalom irányításában. 

A Budapesti Autósok Közössége videófelvételt publikál az esetről, amelyet a háza behajtójához bekanyarodni tervező autós otthonára felszerelt térfigyelő kamera rögzített. A népszerű videómegosztó portálra feltöltött videóhoz az alábbiakat írták:

– Családi házunk térfigyelő kamerája rögzítette az esetet. Erdőkürt település (40 km/h sebességkorlátozás van érvényben) fő utcáján szerettem volna beállni az udvarba, amikor egy erősen ittas sofőr, nagy sebességgel jobbról húzott el mellettem, majd a szomszéd ház felhajtójánál ugratott egyet és nagyjából 20 méter repülés után a másik ház árokpartjába csapódott. Az autóban egy 10 év alatti gyermek is ült. Természetesen sem az ittas sofőr, sem a gyermek nem volt bekötve. Csodával határos módon egyiküknek sem lett nagyobb baja (a fiatal fiú sírt és a hölgynek rövid eszméletvesztés mellett csak a szája repedt fel). Mentők szerencsére 10 percen belül a helyszínre érkeztek, nem sokkal később a tűzoltók majd a helyszínelők. A településen a polgármesternek rendszeresen panaszkodnak a lakók, mert minkét irányból rendre nagy sebességgel (90-110 km/h) sebességgel érkeznek a járművek – áll a videó leírásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában