Mozgolódás

2022.05.18. 18:27

Három pályás kézilabdacsarnok épülhet Salgótarjánban

Elkészült a kerítés, felújították a kishidat, emellett gyakorló és BMX pálya is épül a salgótarjáni Tóstrand közelében.

Nool

Megújult a strandkézilabda pályákhoz vezető kishíd is

Forrás: Facebook/Molnár Károly

Elmaradt fejlesztések pótlásáról, rendbe tett területekről és fejlesztésekről számolt be szerda délután közösségi oldalán Molnár Károly, Salgótarján önkormányzati képviselője. Mint bejegyzéséből kiderült, az elmúlt időszakban lecserélték a Tóstrand korábbi, rossz állapotú kerítését, amely évekig a távhőfejlesztésre irányuló projekt lezárására vált, emellett a strand egyik régi, romos épületét is lebontották. 

Megújult a kerítés is a Tóstrand körül
Forrás: Facebook/Molnár Károly

A képviselő hozzátette azt is, hogy tavaly felújították a Camping úton a strand és a Kecskés József Strand Aréna megközelítéséhez szükséges kishidat is. Ennek kapcsán kiderült, hogy a Csépe Salgótarjáni Strandépítők KC korábban beadott egy három pályás kézilabdacsarnok megvalósulását célzó pályázatot, amelynek ugyanez a terület adhat majd otthont a jövőben.

Gyakorló pályán edzhetnek a spartanosok
Forrás: Facebook/Molnár Károly

A bejegyzésből fény derült arra is, hogy az egykori lengyel piac területén egy nagyobb területet kerítenek körbe, amelyen a jövőben különleges gyakorlópálya épül majd:
– a területet a jövőben a helyi Spartan-osok kérésére a  rendelkezésükre bocsájtjuk, hogy ott spartan race gyakorló pályát, edzési helyszínt alakítsanak ki  – áll Molnár Károly bejegyzésében. A városrész önkormányzati képviselője beszámolt emellett arról is, hogy ugyanezen a területen a meglévő BMX pálya mellett egy új, 11 méterszer 30 méteres alapterületű, úgynevezett BMX freestyle pályát is kialakítanak. 

BMX freestyle pályát is kialakítanak a meglévő pálya mellett
Forrás: Facebook/Molnár Károly

– Számos kisebb és igen nagy volumenű projektet is tervezünk és készítünk most elő az elkövetkező évekre a Tóstrandra, amelyek közül egy, az előkészítésében már a végéhez közeledő, idei megvalósításra tervezett, tó melletti fejlesztésről hamarosan fogok tájékoztatást adni – zárta bejegyzését a képviselő. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában