Legó

2022.05.22. 19:18

Az Empire State Buildinget is megcsodálhatták a legó szerelmesei Balassagyarmaton (galéria)

A Kockafeszt Klub egy, a Lego Csoport által elismert Lego rajongói közösség (RLUG), amely a Mikszáth Kálmán Művelődési Központtal közösen immár második alkalommal rendezte meg a hétvégén a Kockafeszt elnevezésű eseményt.

Lászlók Judit

Forrás: NMH | Fotó: Hüvösi Csaba

– A rendezvényen az érdeklődők megtekinthették a Kockafeszt Klub terepasztalait, amelyek több hónapon keresztül, több tízezer kockából épültek fel. Ezek mind egyedi alkotások és a boltban nem lehet megvásárolni őket – mondta el portálunknak Kiss Károly, a Kockafeszt Klub vezetője és az RLUG nagykövete. Hozzátette: – Az interaktív játékrészben tematikus kockacsomagokkal is lehetett játszani, így többek között a vegyes, valamint az egyszínű és egyméretű kockákat tartalmazó kockacsomagokkal is. Emellett ki lehetettet próbálni a Lego versenyautópályát, és a kaszkadőr motoros témájához kapcsolódó új játékokat is.

Kiss Károly továbbá kifejtette, hogy az interaktív játékrészeket egy kiállítással kötötték össze, ahol a klub tagjainak egyedülálló alkotásait lehetett megtekinteni, amelyeket többnyire hatalmas városok, érdekes történelmi események vagy éppen a kalandos vadnyugat, a robotok, a szobrok, a galaxis részei, valamint a varázslóvilág inspiráltak. 

Így a résztvevők többek között megcsodálhatták a legóból készült Empire State Building-et, illetve jeleneteket is láthattak a Csillagok háborúja című filmből. Az alkotások mellé kihelyezett információs tábláról pedig azt is megtudhatták, hogy a kreációk mennyi idő alatt készültek el, illetve mennyi kockát használtak fel a megépítésükhöz. A különleges eseményen ezen kívül építési feladványok, villámépítő-, és toronyépítő versenyek is várták a látogatókat.

– A Kockafeszt Facebook csoportjában lehet csatlakozni a közösséghez, ahol építési versenyeket, illetve feladványokat is találhatnak az érdeklődők. A fő célcsoportunk elsősorban a felnőttek és a tinédzserek, de szívesen látjuk a Lego iránt komolyan érdeklődő gyermekeket is a közösségünkben – mondta Kiss Károly. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában