Bilincsben

2022.05.23. 10:33

Letartóztatták a volt élettársát a hajánál fogva rángató és megkéselő Nógrád megyei férfit

A Salgótarjáni Járási Ügyészség indítványára a nyomozási bíró elrendelte annak a 33 éves férfinek a letartóztatását, aki hónapokon keresztül bántalmazta volt élettársát.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A férfi május 15-én dél körül felkereste korábbi élettársát a volt lakásukon. Az egyik kezében egy 21 centiméter pengehosszúságú konyhakéssel, míg a másik kezében egy téglával ment be az udvarba, ahol a téglával a családi ház bejárati ajtajának üvegezett részét betörte. A kitört ablakon át bejutott a házba és a lakás egyik szobájában alvó sértetthez ment, akit – az egyik kezében a konyhakést tartva – nagy erővel, kétszer is megütött a fején.

A felriadó sértett a nyitott ablakához szaladt, hogy segítséget kérjen, de a férfi becsukta az ablakot. A nő ekkor megkísérelt kiszaladni a házból, de a férfi utána futott és a késsel a bal lapockája fölött megszúrta őt. Ezután a hajánál fogva kihúzta a ház elé, ahol kiabálva azt mondta neki, hogy takarodjon a házból.

A férfi a rendelkezésre álló adatok szerint korábban is bántalmazta a nőt: márciusban egy vita során többször ököllel arcon ütötte őt, eltörve az orrát, majd április 22-én, amikor a sértett a hajnali órákban el kívánta volna hagyni a családi házát, a férfi ezt nem hagyta neki, nagy erővel megfogta a kezét, majd ahogyan a nő próbált kiszabadulni a szorításból, neki singcsont és orsócsont töréses sérülést okozott.

A férfivel szemben a nyomozás súlyos testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt folyik, azonban az eljáráshoz egyesítettek egy másik, garázdaság miatt korábban indult ügyet is, ugyanis már 2021. januárjában is bántalmazta a nőt: ekkor a lakásból a hajánál fogva kihúzta a sértettet, majd az utcafrontra néző bejárati ajtón kiérve kilökte a lépcsőről, és háromszor tarkón ütötte.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája a büntetett előéletű gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés megakadályozása érdekében elrendelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában