Ügyészség

2022.05.24. 15:22

Felvette a kamera a postaládát kifosztó nagylóci tolvajt, rács mögött marad

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványa nyomán a nyomozási bíró elrendelte annak a 22 éves nagylóci férfinek a letartóztatását, aki felfüggesztett szabadságvesztésének próbaideje alatt követett el újabb vagyon elleni bűncselekményt.

Nool

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

Mint arról korábban portálunk is beszámolt a férfi 2022. május 16. napján a hajnali órákban szomszédja ingatlanának kapuján benyúlva a postaládából kivette és eltulajdonította a sértett által korábban elhelyezett 60 ezer forint készpénzt tartalmazó borítékot, melyet a ház tulajdonosa egy munkatársa részére készített oda. Cselekményét a sértett által felszerelt biztonsági kamerák rögzítették.

Az ügyészség portálunkhoz eljuttatott közleménye szerint a férfi nem ismeretlen a rendőrök előtt: fiatal kora ellenére többször volt már büntetve lopás miatt, jelen bűncselekményt felfüggesztett szabadságvesztés alatt követte el, valamint több büntetőeljárás van ellene folyamatban.

Az ügyészség a gyanúsított letartóztatását indítványozta, azzal, hogy esetében a bűnismétlés lehetősége fokozottan fennáll, ezért a szomszédja sérelmére elkövetett cselekmény miatt nem helyezhető házi őrizetbe.

A Salgótarjáni Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyetértve egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A döntést az ügyészség tudomásul vette, azonban a gyanúsított fellebbezést jelentett be, így az még nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában