Harcos

2022.06.25. 14:19

Katonás élményekkel gazdagodhatnak a nógrádi fiatalok a honvédelmi táborokban

Felejthetetlen élményeket szerezhetnek a fiatalok a szűkebb hazánkban megrendezett négy harcos honvédelmi táborokban.

V. E.

A katonai közelharc alapjaival is megismerkedhetnek

Forrás: NMH

Takács Tibor őrnagy, a Magyar Honvédség 2. TVE 25. TVZ törzsfőnöke elmondta: az első ötnapos turnust Salgótarjánban tartják június 27-étől. Ezt követi a 15 és 18 év közötti fiataloknak meghirdetett tábor Balassagyarmaton július 18-ától. A sort Bátonyterenye zárja augusztus 1-jei kezdéssel – a megyeszékhelyhez hasonlóan – 12 és 15 év közötti résztvevőkkel. A negyedik tábort júliusban szervezik Balassagyarmaton a Vértezd fel magad! gyermekvédelmi program kínálta lehetőségként. 

– A foglalkozások, honvédelmi táborok lévén, „katonás” napi tervet követnek majd. A fiatalok például egészségügyi ismereteket és túlélési technikákat sajátíthatnak el, de a katonai közelharc alapjaival is megismerkedhetnek – mondta Takács Tibor őrnagy. Hozzátette: a tervek szerint mind a négy turnus résztvevőivel ellátogatnak Szolnokra, ahol a Különleges Rendeltetésű Dandár hétköznapjaiba nyerhetnek bepillantást, illetve az MH 86. Szolnok Helikopterbázison megcsodálhatnak egy forgószárnyast.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában