Hivatás

2022.06.30. 06:50

Összeforrt a neve a múzeummal: rendezvényeket is szervez a szécsényi tárlatvezető

Magulya Lívia már húsz éve dolgozik a Kubinyi Ferenc Múzeumban. Az elmúlt két évtized alatt élete összeforrt az intézménnyel, melynek igazgatója mindig és mindenben számíthat a munkájára.

Sz. F.

Magulya Lívia gyűjteménykezelőként dolgozik

Forrás: Sz.F.

Már gyermekkorában körvonalazódott benne, hogy a múzeumban fog dolgozni. Általános iskolásként az 1980-as években tagja volt a Múzeumbaráti rajnak. Számos múzeumi rendezvényen vettek részt. Az intézmény akkori igazgatójának, dr. Praznovszky Mihálynak a fia iskolatársa volt, nagyon sok időt töltöttek együtt a múzeum kertjében, parkjában. 

Amikor 2002-ben letelt a gyes ideje, lehetőséget kapott a múzeumi munkára. A restaurátorműhelyben segített a különböző tárgyak tisztításában és egyéb feladatokban. Közben dr. Limbacher Gábor, a Nógrád Megyei Múzeumi Szervezetek akkori vezetőjének javaslatára elvégezte a gyűjteménykezelő szakiskolát. Azóta mint régészeti gyűjteménykezelő dolgozik. 

A két évtized alatt több igazgató- és fenntartóváltást is megélt. Munkaköre szélesedett, mindig újabb és újabb feladatokat kapott. Tárlatokat vezet, a különböző eseményeken fényképez. Emellett bekapcsolódott a különböző rendezvények szervezésébe is. Napjainkban nincs olyan ­esemény a múzeumban, amelyhez ne lenne valamilyen köze, legyen az előadás, konferencia, kiállításmegnyitó, esküvő, vagy bármi más rendezvény. – Nagyon szeretem a munkámat, az intézmény légkörét, sosem nézem az órámat­, hogy letelt-e már a munkaidőm – mondta végezetül. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában