Fesztivál

2022.08.11. 10:07

Vadhús és körte lesz a fő szuhai alapanyag

Évek óta Kisboldog­asszony napjához, a helyi templom védőszentjéhez kapcsolódva tartják meg a búcsút a faluban.

G. E.

Szep­tember 10-én, szombaton immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a Vad-Körte Fesztivál. A programhoz kapcsolódóan idén is főzőversenyt hirdetett a község önkormányzata. A közösségi oldalon közzétett bejegyzés szerint a csapatok szeptember elsejéig jelentkezhetnek. 

Tóth Zoltán polgármester arról tájékoztatott, hogy a hagyományoktól eltérően az indulók nemcsak vadból, hanem bármilyen alapanyagból elkészíthetik a finomságokat. Az önkormányzat és a Kerekbérc Vadásztársaság jóvoltából a vadételről sem kell lemondani a látogatóknak. Négy katlanban rotyog majd a szarvashús, és abból készült hamburgert is kóstolhatnak a résztvevők. A körtével ízesített sütemények pedig a desszertet biztosítják majd. 

A fesztivált az előző években a járvány ellenére is megtartották, a korlátozásokat betartva, kevesebb résztvevővel rendezték meg. A település vezetése bízik abban, hogy idén sem állja útját semmi a falu hagyományos programjának. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában