Programajánló

2022.08.11. 19:50

Rendezvénycunami borítja el Nógrád megyét a hétvégén

Tucatnyinál is több rendezvényt tartanak a nógrádi településeken a hétvégén. A szokásos főzős-, szabadidős és színpadi programokat sztárvendégek fellépése színesíti.

Faragó Zoltán

Az érsekvadkerti Nagygönc Fesztivál immár két évtizedes múltra tekint vissza

Forrás: Nool.hu, archív

Szombaton valósággal tobzódhat az ember a falunapok forgatagában!

Balassagyarmaton egész napos, gazdag kínálat mellett rendezik meg az Ipoly Napját. A hagyománynak megfelelően a határ mindkét oldalán szerveztek programokat, ezzel együtt az Ipoly környezeti állapotának javítására megtisztítják a vízfolyást a hulladékoktól, szennyező anyagoktól is, hiszen augusztus 13-a Ipoly névnap is.

Szurdokpüspökiben megrendezik a hagyományos libanapot és átadják a Szurdokpüspökiért Emlékérmet, valamint a díszpolgári címet is. Megválasztják a falu legszebb libáját, este fellép a Delta és a Bikini együttes is.

Cserháthalápon megrendezik szombaton a hagyományos Betyárasztal Fesztivált, amelyre számos településről várnak vendégeket. 

Érsekvadkerten a település hagyományos ételét, a nagygöncöt ünneplik szombaton: a tepertővel töltött gombócot természetesen főzőcsapatok sora készíti már kora reggeltől.  Népes a fellépő vendégművészek sora is, Varga Feri, Balássy Betti, a Bestiák Együttes, Soltész Rezső is a közönség elé lép más előadók mellett.

Nógrádkövesden is tradicionális gasztromómiai program várja vendégeit: már 11. alkalommal mérik össze fasírtsütő tudásukat a csapatok.

Borsosberényben tartják ez évi napjukat megyénk polgárőrei, a hagyományos főző-, szórakoztató és más színpadi programok mellett a szervezet díjait is átadják az arra érdemes tagoknak. 

Mohorán közösségi napot rendeznek, az este sztárvendége LL Junior lesz, aki 19 órától szórakoztatja a közönséget.

Mátraverebélyben is falunapra várják a község apraja-nagyját, este a Fiesta lép a közönség elé.

Diósjenőn színházi előadásokkal, koncertekkel és irodalmi beszélgetésekkel is várják az érdeklődőket a III. Dióhéj Irodalmi Találkozóra, a falu szabadtéri színpadán.

Őrhalomban szintén falunapra várják a község apraja-nagyját.

Vasárnap Nagyboldogasszony-napja lesz, amelyet a római katolikus egyház már 14-én megünnepel

Mátraverebély-Szentkúton a főbúcsút vasárnap rendezik, a 11 órakor kezdődő nagymisét körmenet zárja. Szirákon ugyancsak Nagyboldogasszony-napi búcsú lesz, emellett a helyi templom felszentelésének évfordulóját is ünneplik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában