Munkálatok

2022.08.15. 10:37

Nincs több villámárvíz: hetvenmillió forintból teszik rendbe a patakmedreket Karancskesziben

Közel 70 millió forint pályázati összeget nyert Karancskeszi önkormányzata a napokban, amit a községben folyó két patak rendbetételére fordítanak.

F. O.

Királyhegyi Gyula polgármester elmondta: nagy segítséget jelent a beruházás a településnek

Forrás: Nool

Fotó: H. M.

Királyhegyi Gyula polgármester elmondta, hogy igencsak időszerű a feladat elvégzése, mert már sok éve nem tisztították ki a vízfolyások medreit. – A víz két nagy gyűjtőterületről érkezik hozzánk, így a villámárvíz elhárításának céljából a Kiskúti-patak és a Kutas-patak medrét meg kell szabadítani a növényzettől és az összegyűlt hordaléktól. A feladatot csak gépekkel lehet elvégezni és a szélsőséges időjárás miatt fontos, hogy többek között a nagyobb mennyiségű csapadékra is fel legyünk készülve – fogalmazott a polgármester. 

Mint mondta, házak is állnak a patakok közelében, így egy esetleges árvíz károkat okozhatna az ott élőknek, éppúgy, mint évekkel ezelőtt a Dobroda-patak kiöntése. 
– Még idén szeretnénk elkezdeni a munkálatokat, de ha az előkészítő feladatok elhúzódnak, akkor télen nem vágunk bele a medertakarításba, hanem tavaszra halasztjuk azt – mondta Királyhegyi Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!