Kóbor állatok

2022.08.16. 19:12

Évtizedes problémát jelentenek Rétságon a kóborló szamarak

Szinte naponta kóborló szamarakkal találják szembe magukat a helyiek Rétságon. Olyannyira megszokták már az ott élők a jószágokat, hogy nem is mindig jelentik be a patások jelenlétét a rendőrségre. A közösségi oldalon osztották meg kedden, hogy ismét vándorolt egy jószág a településen.

F. O.

A jószág rendre útnak indul a településen

Forrás: Facebook/Nyugat-Nógrád Útinform

Mezőfi Zoltán polgármester elmondta, hogy már húsz éve küzdenek a szökött szamarak problémájával, a jószágok gyakran tanyáznak a Rétsági Rendőrkapitányság előtt is.

Hozzátette: szomorú, de már megszokták a gondot. – Az intézkedések folyamatosak, mert szinte mindig felszólítjuk a tulajdonost, hogy ne engedje elszökni az állatait. A szamarak már hozzám is többször odajöttek télen és a kabátom zsebében próbáltak jutalomfalatot keresni – emelte ki a településvezető.

A kóborló szamarak miatt a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságot is megkerestük, ahonnan azt az információt kaptuk, hogy nem történt bejelentés az esetről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában