Show

2022.08.19. 13:50

Egy nappal az ünnep előtt fújták le a salgótarjáni lézershow-t

Az államalapítás ünnepe előtt egy nappal jelentette be Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere, hogy a tűzijáték helyett hetekkel ezelőtt meghirdetett lézershow-t sem tartják meg a nógrádi megyeszékhelyen arra hivatkozva, hogy az összegből az iskolakezdést támogatják. A Fidesz városi elnöke szerint ez a lépés nem más, mint egy nevetséges politikai reklámfogás, mely az egyik legszebb ünnepünket szorítja háttérbe.

NOOL

Városszerte remek lehetőségekkel készülnek

Forrás: Nool.hu/Archív

Fotó: Hegedűs Márk

Fekete Zsolt polgármester pénteki Facebook-bejegyzésében tájékoztatta a lakosságot, hogy augusztus 20-án elmarad a Fő térre tervezett ünnepi lézershow.

– Az elmúlt pár hétben sokat tanakodtunk, előkészítettünk, döntöttünk. Lefújtuk a tűzijátékot, és végül úgy döntöttünk, a lézershowt sem tartjuk meg. Az így megtakarított összeget kipótolva 5000 forint támogatást nyújtunk azoknak a salgótarjáni lakcímmel rendelkező általános iskolás gyermekeknek az iskolakezdéséhez, ahol a családban az egy főre jutó jövedelem nem éri el a nettó 250 ezer forintot. Azaz szinte minden salgótarjáni általános iskolás gyermek iskolakezdéséhez. A részletszabályokról a jövő csütörtöki közgyűlésen döntünk – írta posztjában a városvezető.

Hozzátette: a Neoton együttes koncertje után a színpadi nagy kivetítőn a Százéves Salgótarján című imázsfilmet vetítik ki a közönségnek.

Fenyvesi Gábor, a Fidesz városi elnöke közleményben reagált a polgármester váratlan bejelentésére.

Azt már megszokhattuk Salgótarjánban, hogy a választók többsége vevő az olyan PR-tevékenységekre, mint például a könyvpadok kialakítása, a faültetés, a katás-tanácsadás, vagy jelen pillanatban az iskolakezdési támogatás. Ahogy kiposztolták a hírt a Facebook-oldalra, a polgármester már kapta is a gratulációkat, ugyanis azt sokan nem látják, mi húzódik ennek a döntésnek a hátterében. Míg a város pusztul – egyebek mellett a Modern Városok Program legtöbb fejlesztése is egy helyben áll –, addig Fekete Zsolt ráér tanácsokat és támogatásokat osztogatni. Előbbit azoknak a vállalkozóknak nyújtja, akik az önkormányzati döntés miatt jelenleg országosan a legmagasabb építményadót kénytelenek fizetni a városnak, utóbbit pedig olyan családoknak is felkínálja, amelyek egyáltalán nem szorulnak rá az iskolakezdési segítségre. Ráadásul az összeg mértéke, ez az ötezer forint is nevetségesen kevés, ha megnézzük, hogy Nógrád-szerte szinte az összes kistelepülésen ennél jóval nagyobb összeget kínálnak a rászoruló családoknak – közölte Fenyvesi Gábor, hozzátéve:

– A legtöbb községben egyébként ez természetes intézkedésnek számít, s nem az egyik legszebb, legmagyarabb ünnepünk látja kárát a látszat-döntésnek. Salgótarjánban azonban nem sajnálják rövidtávú politikai attrakciókkal megcsúfolni nagy múltú ünnepünk fényét. A városvezetés mottója egyértelműen az ellenállás, a nógrádi megyeszékhely ugyanis évek óta nem hajt a fejlődésre, az előrelépésre. Azzal, hogy nem tartunk lézershow-t, nem fogjuk visszakapni például a Bányamúzeum sztornózása miatt elveszített több százmillió forintot. Miért spórolnak a lézer show-n, miközben a város a százéves rendezvénysorozat életre hívására is kapott 200 millió forintot a kormánytól? S mikor lesz kerékpárutunk, atlétikai pályánk vagy egyéb jelentős turisztikai beruházásunk? A kérdés jelenleg költői, látva a vezetés újabb PR-lépését...

Portálunk már több cikket is közölt arról, hogy számos nógrádi településen – egyebek mellett Kisbágyonban, Szügyön, Mátraverebélyen, Karancsságon, Bárnában, Nagyorosziban, Rétságon – különböző összegekben kínálnak iskolakezdési támogatást az arra rászoruló helyi családoknak:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában